Hyvinvointivirtaa

Olet täällä

 

Hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu kaikille

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-teemaviikko kokoaa opiskelijoita opintojen alussa yhteen, antaa mahdollisuuden ryhmäytymiseen sekä opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumiseen. Perinteinen teemaviikko nostaa toiminnallisella tavalla esille terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja. Teemaviikon tapahtumia järjestettiin syksyllä 2022 yhteensä 133 oppilaitoksessa ja tapahtumien piirissä oli  36 000 opiskelijaa. 

Teemaviikon tavoitteena on tukea arjessa jaksamista ja nostaa hyvinvointia sekä puheen että tekojen tasolla oppilaitoksissa pinnalle. Teemapäivät nostavat pohdittavaksi opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimisen, kokoavat oppilaitoksen toimijoita ja tuottavat hyvinvointia koko oppilaitokseen. Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat opiskelijat, mutta monessa paikassa myös henkilöstö on mukana tutustumassa tapahtuman toimintapisteisiin.

Teemapäivän toteuttaminen on ammattioppilaitoksissa tehtävän hyvinvointityön voimannäyttö. Tapahtuman rakentamisessa hyödynnetään oman oppilaitoksen osaamista, otetaan suunnitteluun ja toteukseen mukaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan osaamista ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia toiminnallisia kokonaisuuksia. Alasivuilta löytyy ohjeita ja hyviä käytäntöjä tapahtuman toteutukseen, opinnollistamiseen ja opiskelijoiden osallistamiseen.

Lataa tiedotusmateriaalia:
Logo
Esite 2022
Broschyr

Ilmoittaudu:
Tapahtuman järjestäjäksi

SAKU ry järjestää osana jokaista Hyvinvointivirtaa-viikkoa myös teemaviikon kisan. Vuoden 2022 kisa on #Amistekeehyvää! Tervetuloa mukaan myös tekemään hyvää tuotttavia pop up -tempauksia ja/tai osallistumaan #Amistekeehyvää-kisaan!

Mikä?

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-teemaviikko järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Syksyllä 2022 tapahtumiin osallistui yli 36 000 opiskelijaa.

Milloin?

Teemaviikko järjestetään viikolla 40. Oppilaitokset voivat halutessaan hajauttaa tapahtumia teemaviikkoa edeltäville tai seuraaville viikoille.

Miksi?

Toiminta tukee arjessa jaksamista ja nostaa hyvinvointia pinnalle. Teemaviikko on yhteinen näyttö ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta hyvinvointityöstä.

 

Mitä?

Teemapäivä kokoaa opiskelijoita opintojen alussa yhteen, antaa mahdollisuuden ryhmäytymiseen ja opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumiseen sekä nostaa toiminnallisella tavalla nuorille tärkeitä asioita esille. Hyvinvointia yhdessä tekemisestä!

Kuka?

Tapahtuman rakentavat koulutuksen järjestäjät. Teemapäiviä rakentamassa ovat esimerkiksi opiskelijahuollon väki, ammattialarasteilla opettajat ja opiskelijat yhteistyössä, opiskelijakunnat ja tutorit. Apuna yhteistyökumppanit! Teemaviikkoa koordinoi SAKU ry.

 

Päivitetty 18.10.2022