Vinkkejä etätoteutukseen

Olet täällä

Tähän on koottu tueksi vinkkejä Hyvinvointivirtaa-viikon toteutukseen. Syksy saattaa useissa oppilaitoksissa toteutua poikkeuksellisin järjestelyin, mutta hyvinvoinnin merkitys on aivan yhtä tärkeä kuin ennen – ellei tärkeämpi. Tästä voitte poimia vinkkejä hyvinvoinnin esiin nostamiseen viikon 40, ja miksei muutenkin koko syyslukukauden aikana!

Puheenvuoroja hyvinvoinnista

Hyvinvointivirtaa-viikon suojelijaksi on lupautunut opetusministeri Li Andersson, jolta saamme tervehdyspuheenvuoron teemaviikolle. Unelmien tavoittelusta meille puheenvuoron pitää Lasten ja Nuorten säätiön dreamsteri, näyttelijä Krista Kosonen. MIELI ry:n asiantuntijakoordinaattori Elina Marjamäki puhuu unelmista ja hyvän tekemisestä mielenterveyden vahvistajina. 

Puheenvuorot julkaistaan netissä katsottaviksi maanantaina 28.9.2020 klo 9.00 alla olevista linkeistä.

Videolla Lasten ja nuorten säätiön dreamsteri, näyttelijä Krista Kosonen kertoi oman kasvutarinansa. Video oli osa säätiön monivuotista Dreams-ohjelmaa, jossa julkisuudesta tutut henkilöt, dreamsterit, vierailevat yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa oman kasvutarinansa. Tarinoiden avulla dreamsterit rohkaisevat nuoria unelmoimaan sekä pohtimaan vahvuuksiaan ja oman polkunsa suuntaa. Tutustu Lasten ja nuorten säätiöön ja Dreamsiin: www.dreams.fi 

Amis tekee hyvää! – Vinkkejä toteutukseen

Hyvän tekemisestä saa itselle hyvää mieltä ja parhaimmillaan myös oppii uusia asioita, kuten osallistumista ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Mahdollisuuksia hyvän tekemiseen on monenlaisia – osa vaatii enemmän suunnittelua ja sitoutumista, osan voi toteuttaa pienemmällä suunnittelulla ja lyhyenä tempauksena.

Hyvän tekeminen myös lisää hyvinvointia. Toisten auttaminen ja oman osaamisen jakaminen synnyttää positiivisia tunteita ja saa kokemaan oman tekemisensä merkitykselliseksi, näin ollen se on tärkeä mielen hyvinvoinnin voimavara! Tästä voi lukea lisää Nyyti ry:n verkkosivuilta.

”Amis tekee hyvää” -kampanjan tarkoituksena onkin vahvistaa hyvää mieltä ja merkityksellisyyden kokemusta ammatillisissa oppilaitoksissa, jonka tarve korostuu tämän syksyn koronaviruksen aiheuttamassa epävarmuudessa. Millä tavalla hyvää mieltä voi sitten jakaa? Tähän alle on listattu vinkkejä, millaisilla erilaisilla tavoilla on mahdollista jakaa hyvää mieltä.

Punaisen ristin sivuilla on mahdollista tehdä testi ja kokeilla, millainen auttaja itse olisi. Tästä testiin.

vapaaehtoistyo.fi-sivulta löytää vapaaehtoistyön avoimia tehtäviä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuortennettiin on myös koottu vinkkejä vapaaehtoistoimintaan.

Lisää vinkkejä järjestöistä!

• Osallistukaa lipaskeräykseen (esim. SPR, Nälkäpäivä)
• Osallistukaa taksvärkkiin (esim. Taksvärkki ry, WWF)
• Tehkää Unicef-nukkeja (Ohjeet nuken tekemiseen, lisää Unicefin vinkkejä)
• Tehkää avustustarvikkeita: lastenvaatteita, sukkia, peittoja (Ohjeet SPR:n sivuilla)
• Järjestäkää verenluovutus (SPR)
• Toimittakaa Nuortennettiä (MLL:n ohjeet)
• Liittykää YAD:in Street teamiin (Lue lisää)
• Tehkää ilmastotekoja, toteuttakaa vaikkapa oma kierrätyspiste (ilmastonmuutosinfo.fi)
• Lahjoittakaa vaatteita tai tavaroita keräykseen (SPR, Hope, UFF, Pelastusarmeija, Fida)
• Hyödyntäkää oman ammattialan osaamista, miten teidän alallanne voi tehdä hyvää?

Muista myös Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkoston etäopiskeluvinkit

Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkostoon kuuluvilta järjestöiltä ja organisaatioilta kerättiin viime keväänä vinkkejä hyvinvoinnin etäopiskeluun. Löydät nämä vinkit tästä Arjen arkin uutiskirjeestä.