Amisvartti

Olet täällä

Hyvää oloa amisvartillisesta liikettä

Amisvartti tarjoaa opiskelu- tai työpäivän keskelle rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä. Liikkeen lisäksi luvassa on paikallista väriä ja osaamista, kun Amisvarttien toteutuksesta vastaa opiskelijoita ja henkilöstöä eri puolilta Suomea.

Uusi Amisvartti julkaistaan kevään 2022 aikana joka tiistai klo 10.30. Vartit käynnistyvät livenä oppilaitoksen jakamassa Teamsissä, Instagram- tai Facebook-tilillä tai jakoon tulee SAKU ry:n somekanavilla viikon tallenne.

Mikä on Amisvartti?

Keväällä joka tiistai käynnistyy kello 10.30 Amisvartti. Amisvartti tarjoaa opiskelu-ja työpäivän keskelle rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä. Varttien tavoitteena on kannustaa ottamaan liikettä opintoihin mukaan ja lisätä yhteisöllisyyttä omassa oppilaitoksessa ja ammattiopistojen välillä. Muutaman minuutin tai maksimissaan viidentoista minuutin liikuntatuokiot toteutetaan rennolla otteella. Liity liikkeeseen mukaan!

Miksi?

Kaikki liike lasketaan ja lyhytkin liikuntahetki on hyväksi. Amisvartillisella liikettä voi katkaista vaikkapa paikallaanolon, läppärin ääressä istumisen tai staattisen työtehtävän. Liikkumaan voi liittyä tiistaisin tai hyödyntää tallennetta itselle sopivaan aikaan. Tärkeintä on, että tauottava liikunta tulee tehtyä!

Oppilaitoksissa tehdään paljon liikettä edistävää työtä ja innostavia toteutuksia. Amisvarteissa saadaan hyvät ideat jakoon ja nähdään, miten ammattiopistoissa eri puolila Suomea liikkeeseen innostetaan ja liikettä lisätään!

Kuka?

Amisvarttien rakentajina toimivat sekä ammattiin opiskelevat että ammatillisen koulutuksen henkilöstö. SAKU ry koordinoi ja markkinoi live-esityksiä ja tallenteita somekanavillaan. 

Tee kanssamme Amisvartteja

Onko oppilaitoksessasi opiskelijoita, joilta liikunnallinen ja rento tekeminen onnistuu koska vain, eikä kameran edessäkään olo muodostu heille kynnyskysymykseksi? Ta toimiiko teillä amiskoutsi, ohjaaja tai muu vastaava, jolla on taito saada liikkumaan myös vähemmän aktiivisia?

Pohdi myös, sopiiko Amisvartin toteuttaminen osaksi opintoja. Liven/tallenteen voi kuvata matalalla kynnyksellä esimerkiksi puhelimella. Yhteistyötä voi tehdä myös esimerkiksi media-alan opiskelijoiden kanssa. Entä innostuisivatko tutorinne innostamaan muita tai tekemään omia Amisvartteja?

Laita teidän oppilaitoksenne jakama Amisvartti alkuun ottamalla yhteyttä osoitteeseen miia.uskalinmaki@sakury.net.

Markkinoi Amisvartteja

Amisvartti-juliste (pdf)
Amisvartin logo julisteena (pdf)
Amisvartin logojuliste (jpg)

Päivitetty 9.2.2022