E-urheilu pelataan koululiigana

Olet täällä

E-urheilussa toisen asteen opiskelijoista kootut joukkueet ottavat toisistaan mittaa Educational Masters Minor -sarjassa. Syksyllä 2020 käynnistyneen sarjan ensimmäiseksi peliksi valittiin Counter-Strike. 

Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun koululiiga, jossa korkeakoulujen, toisen asteen ja yläkoulujen opiskelijat pääsevät omissa sarjoissaan testaamaan pelitaitojaan. Koululiiga käynnistyi syyskuussa ammattiin opiskelevien ja lukiolaisten sarjalla. 

Koululiigassa joukkueet edustavat omia oppilaitoksiaan ja oppilaitoksista voi olla useampia joukkueita mukana. Ottelut pelataan viiden pelaajan joukkueina. Joukkueelle tulee olla koulun henkilökunnasta vastuuhenkilö ja varapelaajia voi nimetä 1-2 pelaajaa. Joukkue voi siis maksimissaan koostua seitsemästä pelaajasta.

Educational Masters -konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua. Toiselle asteelle suunnattua kilpailutoimintaa kehitetään SAKU ry:n, Suomen lukiolaisten liiton (SLL ry:n) ,Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry:n) ja SJ Esportsin yhteistyönä.

Päivitetty 23.12.2020