E-urheilu pelataan koululiigana

Olet täällä

E-urheilussa toisen asteen opiskelijoista kootut yksilöpelaajat tai joukkueet ottavat toisistaan mittaa Educational Masters Minor -sarjan lajeissa. SAKU ry:n tapahtumissa ensikosketus e-urheiluun otettiin syksyllä 2020, joilloin sarjan ensimmäisenä pelinä oli Counter-Strike. Lajivalikoima on nyt laajentunut ja mukana ovat myös NHL, Fortnite ja LOL.

Koululiigassa osallistujat edustavat omia oppilaitoksiaan, ja oppilaitoksiaan, ja oppilaitoksista voi olla useampia yksilöpelaajia tai joukkueita mukana. Counter-Strike CS:GO -turnaus pelataan viiden pelaajan joukkueina. Joukkueelle tulee olla koulun henkilökunnasta vastuuhenkilö ja varapelaajia voi nimetä 0-2 pelaajaa mukaan.

Fortnite-liigassa pelaavat toisen asteen opiskelijat ja yläkoululaiset. Fortnite on solomuodossa pelattava kolmannen persoonan battle royal -peli, jossa on selviytymis- ja roolipelin ominaisuuksia. Pelissä on tarkoitus selvitä pisimpään 100 muun pelaajan joukossa. NHL-sarja pelataan yksilöpelinä. Lisätiedot lajeista sekä ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät SAKU ry:n tapahtumakalenterista.

Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun koululiiga, jossa korkeakoulujen, toisen asteen ja yläkoulujen opiskelijat pääsevät omissa sarjoissaan testaamaan pelitaitojaan. Educational Masters -konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua. Toiselle asteelle suunnattua kilpailutoimintaa kehitetään SAKU ry:n, Suomen lukiolaisten liiton (SLL ry:n) ,Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry:n) ja SJ Gamingsin yhteistyönä.

Päivitetty 1.9.2022