Liikevirtaa-kampanja

Olet täällä

Liikevirtaa ammatilliseen koulutukseen

Liikevirtaa on uusi kampanja ammatillisille oppilaitoksille. Kampanjan ideana on nostaa esille liikkumisen valintoja vihreän kädenjäljen kautta sekä oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Vihreä kädenjälki on positiivinen vastakohta ekologiselle jalanjäljelle. Jalanjälki keskittyy mittaamaan luonnonvarojen kulutusta eli sitä haittaa, jota toiminnallamme aiheutamme ympäristöllemme, kun taas kädenjälki lähestyy asiaa positiivisen kautta. Sen tavoitteena on innostaa ihmisiä mukaan tekemään hyviä asioita, joiden avulla voimme parantaa omaa, yhteisömme sekä maapallon hyvinvointia.

Huhtikuu on kampanjakuukausi

Liikevirtaa-kampanjaa vietetään joka kevät huhtikuussa. Kampanja saa teemansa mukana olevan yhteistyökumppanin kautta. Kampanja-aika on huhtikuu, mutta oppilaitokset saavat vapaat kädet kampanjan toteuttamisen suhteen. Kampanjan voi toteuttaa kuukauden aikana erilaisia pienimuotoisia tempauksia järjestäen, koko oppilaitoksen yhtenä teemapäivänä tai vaikka kokonaisena teemaviikkona. Hyödyntäkää kampanjan omia materiaaleja sekä yhteistyökumppaneiden hyvää valmista tietoutta tai yhdistäkää niitä teidän oppilaitokseen sopivaan teemaan.  Pääasia on, että liikettä syntyy itseä ja ympäristöä huomioiden. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys.

Ota tästä käyttöön kampanjajulisteet markkinointia varten! (Materiaalit 2020)

Opiskelijat mukaan toteuttamaan kampanjaa

Kampanjan toteuttamiseen oppilaitoksessa kannustetaan ottamaan mukaan tutorit, opiskelijakunta tai muu opiskelijaporukka. Annetaan opiskelijoille mahdollisuus vaikuttaa miltä heidän vihreä kädenjälkensä näyttää! Hyödyntäkää kampanjan valmiita materiaaleja, mutta miettikää myös yhdessä, mihin asioihin haluatte omassa oppilaitoksessanne kiinnittää huomiota. Kampanjasta saa tehdä oman näköisen. 

Kampanjan pääkohderyhmänä on opiskelijat, mutta henkilöstön haastaminen mukaan on erittäin sallittua! 

Tiesitkö, että...

Polkupyörä on planeetan paras kulkuneuvo!
TAI
Pyörä on nopein kulkuneuvo lyhyillä (alle 7 km) matkoilla!
www.poljin.fi

Lisää vinkkejä ja ajatuksia herättävää materiaalia löydät kootusti TÄSTÄ! 

Ilmoita oppilaitos mukaan ja saatte käyttöönne kampanjamateriaalit

SAKU ry on tuottanut kampanjan tueksi materiaalia, joka on oppilaitosten vapaassa käytössä. Ilmoita oppilaitos mukaan kampanjaan ja saat sähköisen kampanja-paketin. Mukana on julisteita ja julistepohjia, kampanjan logo, Liikemittari-opiskelijakysely, haastekisa, Tervetuloa pyöräilijä -tarra sekä mainoksia oppilaitoksen info-TV:tä varten.

Toivomme kampanjasta viestittävän laajasti niin oppilaitoksen sisällä kuin ulkopuolella. Hyödyntäkää viestinnässä kampanjan logoa, SAKU ry:n logoa sekä aihetunnisteita #amispoweria ja #sakury.

Ilmoita oppilaitos mukaan kampanjaan alla olevan Ilmoittautuminen -linkin kautta. Kampanja on maksuton SAKU ry:n jäsenyhteisöille. 

ILMOITTAUTUMINEN kampanjaan 2020 (klikkaa linkki auki, ILMO ei ole käytössä tässä kampanjassa) 

Ilmoittautuneiden kesken arvotaan SAKU ry:n liikuntatutorkoulutus, joka antaa oppilaitoksen tutoreille lisää ideoita liikkeen lisäämiseen. Koulutuksissa pääsee tutustumaan SAKU ry:n Liikkuva amis -toimintaan.

Kampanjan lisätiedot:

Tiina Hasari
tiina.hasari@sakury.net
p. 020 755 1018

Päivitetty 23.12.2020