Liikevirtaa-kampanja

Olet täällä

Liikevirtaa ammatilliseen koulutukseen

Liikevirtaa on uusi kampanja ammatillisille oppilaitoksille. Kampanjan ideana on nostaa esille liikkumisen valintoja vihreän kädenjäljen kautta sekä oman hyvinvoinnin parantamiseksi. 

Vihreä kädenjälki on positiivinen vastakohta ekologiselle jalanjäljelle. Jalanjälki keskittyy mittaamaan luonnonvarojen kulutusta eli sitä haittaa, jota toiminnallamme aiheutamme ympäristöllemme, kun taas kädenjälki lähestyy asiaa positiivisen kautta. Sen tavoitteena on innostaa ihmisiä mukaan tekemään hyviä asioita, joiden avulla voimme parantaa omaa, yhteisömme sekä maapallon hyvinvointia.

Liikevirtaa-kampanjaa vietetään koko huhtikuu 2022

Liikevirtaa on valtakunnallinen kampanja, jonka oppilaitokset  voivat ottaa käyttöön ja luoda siitä oman näköisensä. Kampanjan voi omassa oppilaitoksessa toteuttaa yhtenä teemaviikkona, erilaisina teemapäivinä tai ottaa pieniä vihreä kädenjäljen teemoja esille joka päivä kampanjan ajan. Ottakaa opiskelijat  ja henkilöstö mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjaa! Kampanjakuukauden ajaksi SAKU ry tuottaa materiaalia ja ideoita toiminnan toteuttamiseen omassa oppilaitoksessa sekä järjestää opiskelijoille oman valtakunnallisen liikuntakampanjan. 

Liikevirtaa-kampanjan on maksuton. Ilmoittautuminen aukeaa helmikuussa ja mukaan ilmoittautuneet oppilaitokset saavat pääsyn sähköiseen materiaalipankkiin. 

 

Liikuntakampanja 4.- 24.4.2022

Liikevirtaa -kampanjakuukauden aikana on mahdollista osallistua valtakunnalliseen liikuntakampanjaan. Kasatkaa tiimejä,  lähtekää mukaan ja tsempatkaa toisianne. Liikevirtaa-liikuntakampanja toteutetaan verkkoalustalla, johon opiskelijat pääsevät merkkaamaan liikuntasuorituksiaan tiimeissä. Alusta on myös helppokäyttöinen mobiilisti. Vihreän kädenjäljen teeman mukaisesti liikuntasuoritusten lisäksi alustalle merkitään vihreitä tekoja, jotka ovat esimerkiksi kävelemisen valinta bussin sijaan tai roskan kerääminen maasta.

Tiimi muodostetaan 4-20 osallistujasta. Jokaisen tiimin jäsenen viikkotavoite on kerätä  liikuntasuorituksia yhteensä 3,5 tuntia (puoli tuntia päivässä) sekä vihreäitä tekoja. Liikuntasuoritukset merkataan joko minuutteina tai koko päivän aikana kertyneistä askeleista. Opiskelijat merkkaavat itsenäisesti suorituksiaan, mutta toimivat tiiminä sekä kilpailevat palkinnoista muiden oppilaitoksien ja tiimien kanssa.  Pääasia on, että lähtee rohkeasti mukaan, näkee oman kehityksensä sekä oppii ymmärtämään hyötyliikunnan ja oman vihreän kädenjäljen merkityksen.

Kampanjan pääkohderyhmänä on opiskelijat, mutta henkilöstön haastaminen mukaan on sallittua! Henkilöstön edustajat voivat jakaantua tasaisesti tiimeihin, max 2 henkilöstön edustajaa/tiimi.

Kampanja kestää kolme viikkoa aikavälillä 4.- 24.4.2022.Kampanjan lopuksi palkitaan eniten liikuntasuorituksia ja vihreitä tekoja kerännyt tiimi pääpalkinnolla. Lisäksi kampanjan aikana osallistujien kesken arvotaan erilaisia lahjakortteja.  

 

Liikevirtaa -kampanja on maksuton SAKU ry:n jäsenyhteisöille.

Liikevirtaa-juliste A4
Liikevirtaa-juliste A3

Kampanjan lisätiedot:

Elisa Brusila
elisa.brusila@sakury.net
p. 0404 156 080

 

 

Päivitetty 17.1.2022