Liikevirtaa-kampanja

Olet täällä

Liikevirtaa ammatilliseen koulutukseen

Liikevirtaa on uusi kampanja ammatillisille oppilaitoksille. Kampanjan ideana on nostaa esille liikkumisen valintoja vihreän kädenjäljen kautta sekä oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Vihreä kädenjälki on positiivinen vastakohta ekologiselle jalanjäljelle. Jalanjälki keskittyy mittaamaan luonnonvarojen kulutusta eli sitä haittaa, jota toiminnallamme aiheutamme ympäristöllemme, kun taas kädenjälki lähestyy asiaa positiivisen kautta. Sen tavoitteena on innostaa ihmisiä mukaan tekemään hyviä asioita, joiden avulla voimme parantaa omaa, yhteisömme sekä maapallon hyvinvointia.

Liikevirtaa-kampanja 19.4.-9.5.2021

Opiskelijoiden Liikevirtaa-kampanja toteutetaan henkilöstölle tutulla Liikkelle-verkkoalustalla, johon opiskelijat pääsevät merkkaamaan liikuntasuorituksiaan tiimeissä. Vihreän kädenjäljen teeman mukaisesti liikuntasuoritusten lisäksi alustalle merkitään vihreitä tekoja, jotka ovat esimerkiksi kävelemisen valinta bussin sijaan tai roskan kerääminen maasta.

Tiimi muodostetaan 4-20 osallistujasta. Jokaisen tiimin jäsenen viikkotavoite on kerätä  liikuntasuorituksia yhteensä 3,5 tuntia (puoli tuntia päivässä) sekä 2 vihreää tekoa. Liikuntasuoritukset merkataan joko minuutteina tai koko päivän aikana kertyneistä askeleista. Kampanjasta voi tehdä omannäköisen ja halutessaan kerätä esimerkiksi pelkästään askeleita ja selvittää, paljonko tiimi saa kasaan askeleita kolmen viikon aikana. Opiskelijat merkkaavat itsenäisesti suorituksiaan, mutta toimivat tiiminä sekä kilpailevat palkinnoista muiden oppilaitoksien ja tiimien kanssa. Alusta on myös helppokäyttöinen mobiilisti. Pääasia on, että lähtee rohkeasti mukaan, näkee oman kehityksensä sekä oppii ymmärtämään hyötyliikunnan ja oman vihreän kädenjäljen merkityksen.

Kampanja kestää kolme viikkoa aikavälillä 19.4.-9.5.2021.Kampanjan lopuksi palkitaan eniten liikuntasuorituksia ja vihreitä tekoja kerännyt tiimi pääpalkinnolla. Lisäksi kampanjan aikana osallistujien kesken arvotaan erilaisia lahjakortteja.  

Tiimejä kasaan, opiskelijat mukaan!

Tiimeihin kootaan 4-20 opiskelijaa, joista valitaan tiimille "kapteeni", joka perustaa sivulle tiimin. Kampanjan toteuttamiseen oppilaitoksessa kannustetaan ottamaan mukaan tutorit, opiskelijakunta tai muu opiskelijaporukka. Esimerkiksi liikuntatutorit voivat toimia tiimien kapteeneina. 

Ennakkoilmoittautumista kampanjaan ei tarvitse tehdä, vaan tiimien perustamisen voi aloittaa saman tien kapteenin johdolla. Sivusto avataan viimeistään viikolla 15.

Kampanjan pääkohderyhmänä on opiskelijat, mutta henkilöstön haastaminen mukaan on sallittua! Henkilöstön edustajat voivat jakaantua tasaisesti tiimeihin, max 2 henkilöstön edustajaa/tiimi.

Kampanja on maksuton SAKU ry:n jäsenyhteisöille. Sivuston osoite julkaistaan viikolla 15 kun sivusto aukeaa. 

 

SIVUSTO AVOINNA: https://liikkeelle.net/liikevirtaa/

 

Liikevirtaa-juliste A4
Liikevirtaa-juliste A3

SAKU ry järjestää maksuttomia info-tilaisuuksia kampanjasta sekä SAKU ry:n toiminnasta opiskelijakunnille maalis- ja huhtikuussa. Jos olet kiinnostunut järjestämään info-tilaisuuden opiskelijakunnalle, olethan yhteydessä.

Kampanjan lisätiedot:

Elisa Brusila
elisa.brusila@sakury.net
p. 0404 156 080

Päivitetty 6.4.2021

 

 

 

Päivitetty 26.3.2021