Palloilulajit

Olet täällä

Finaalit huipentavat palloilusarjat

Opiskelijaliikunnassa suurin osanottajamäärä kerätään kokoon mailapeleissä. Paikka salibandyn tai SAKU-sählyn lopputurnauksesta ei irtoa helposti, sillä finaalipaikkaa haetaan alku- ja välisarjoissa yli 2 000 pelaajan voimin. Salibandyn ja SAKU-sählyn finaaleihin pääsee pelaamaan kuusi parasta tyttö- ja poikajoukkuetta.

Jalkapallossa sarjoja löytyy jokaiselle, kun voitoista kamppaillaan poikien ja tyttöjen sarjoissa sekä harrastesarjassa, johon voi koota myös sekajoukkueen. Poikien jalkapallosarja käynnistyy alueellisilla karsintaturnauksilla, joista parhaat etenevät lopputurnaukseen. Tyttöjoukkueet pääsevät suoraan lopputurnaukseen, mikäli joukkuemäärä on alle kahdeksan. Harrastesarjassa pelataan alueellisista mestaruuksista. Futsal pelataan suoraan kilpa- ja harrastejoukkueiden lopputurnauksena.

Myös koripallossa mestaruuksista pelataan suoraan lopputurnauksessa, jonne joukkueet voivat ilmoittautua mukaan joko kilpa- tai harrastesarjaan.

Huomaathan, että palloilulajeista SAKU-sählyn ja erkkasäbän finaalit sekä beach volley ja katukoris pelataan SAKUgames-tapahtuman yhteydessä.

Päivitetty 25.1.2024

Valitse laji

Futsalissa pelataan tyttöjen ja poikien sarjat. Mestaruudet ratkaistaan tammikuussa Tampereella lopputurnauksessa, jonne mukaan pääsee ilmoittautumalla.
Poikien jalkapallosarja käynnistyy alueellisilla 3-4 joukkueen karsintaturnauksilla, joista parhaat joukkueet (4-6) selviävät lopputurnaukseen. Lopputurnaus pelataan syys-lokakuussa joko ulkona tai sisällä kelien mukaan. Lopputurnauspaikka määräytyy jatkoon selvinneiden joukkueiden perusteella. Tyttöjen turnaus pelataan suoraan lopputurnauksena, mikäli joukkuemäärä pysyy alle kahdeksassa joukkueessa.
Koripallossa pelataan tyttöjen ja poikien sarjat. Joukkue voi ilmoittautua joko kilpa- tai harrastesarjaan. Harrastesarjan voi valita, mikä joukkueessa ei ole lisenssipelaajia. Koripallo on pelattu yleensä suoraan lopputurnauksena, mutta jos joukkuemäärä kasvaa odotusten mukaisesti, niin karsintaturnausten pelaaminen on mahdollista.
SAKU-sähly on valtakunnallinen sarja, jossa pelataan sählyä luokkajoukkueilla. Luokkajoukkue muodostetaan saman osaamisalan opiskelijoita. Pojille ja tytöille on omat sarjat. Koulutuksen järjestäjä voi halutessaan järjestää ennen valtakunnallista sarjaa sisäisen sarjan, josta enintään kolme parasta joukkuetta lähetetään SAKU-sählyyn. Valtakunnallisen sarjan ensimmäinen kierros pelataan alueellisina väliturnauksina mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Ja ei sovi unohtaa, että SAKU-sählyyn osallistuminen on ilmaista!
Salibandyssä pelataan alueellisia karsintaturnauksia syyslukukaudella 3-4 joukkueen kesken. Sarjaohjelma pyritään tekemään niin, että joukkueiden kustannukset pysyvät mahdollisimman pieninä. Karsintakierroksilla selvitetään parhaat joukkueet Tampereella maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Salibandyssä sarjat ovat tytöille, pojille ja erityisopiskelijoille. Erityisopiskelijoiden sarja pelataan suoraan lopputurnauksena SAKUgames-tapahtumassa.