SAKU ry:n uutiskirje 6.5.2021

Olet täällä

Hae kehittämisryhmään

SAKU ry:n toimintaa ideoidaan, arvioidaan ja kehitetään neljässä kehittämisryhmässä: opiskelijoiden kulttuuritoiminta, liikunnan kilpailutoiminta, Hyvinvoiva amis ja viestintä.

Ryhmien jäsenenä on yli 60 ammatillisen koulutuksen toimijaa oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Ryhmien jäsenyydet ovat nelivuotisia ja haku ryhmiin on avoinna aina kahden vuoden välein. Haku kehittämisryhmiin käynnistyy ensi viikon alussa. Hakemukset ryhmiin tulee jättää 11.6.2021 mennessä. 


Syksyllä kisoihin

Josko syksyllä saataisiin toiminta pyörimään jälleen tuttuun tapaan! Henkilöstön kisakausi käynnistyy Syyskisoilla 4.-5.9.2021 Espoossa. Lajivalikoimassa mukana ovat yleisurheilu, saappaanheitto, beach volley, petankki, frisbeegolf ja pesäpallo. Ilmoittaudu mukaan 19. elokuuta mennessä.

Seuraavana viikonloppuna jatketaan golfilla Vierumäellä. Väylillä pelataan sarjoina henkilökohtainen pistebogey, SAKUmestari ja joukkuekilpailu. 

Ja jos laji on aina kiinnostanut, etkä mailaan ole vielä tohtinut tarttua, niin nyt on aika toimia. Uutuutena mukana on golfopetusta ja harjoituskisa aloittelijoille. Ilmoittaudu golfiin 26. elokuuta mennessä.


 

 

SAKU-pyöräily Suomen suurimmassa pyöräilytapahtumassa

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkoina 13. kesäkuuta pyöräillään Pitkä Pirkka (217 km) ja Klassikko (134 km), joiden reitit kiertävät Näsijärven maisemissa. Pirkan Pyhä (40 km) tarjoaa elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille.

Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry. SAKU-pyöräily poljetaan tapahtuman yhteydessä. Kolmelle parhaalle sakulaiselle polkijalle on luvassa SAKU-mitalit. Ilmoittaudu matkoille mukaan 6. kesäkuuta mennessä.

Puhu hyvää - myös netissä -virtuaalikahvila löytyy tallenteena

SAKU ry:n toukokuun virtuaalikahvilan teemana oli Puhu hyvää - myös netissä. Virtuaalikahvilassa vierailulla olivat sosiaalisen median sisällöntuottaja Jasmin Ngo ja Rikosuhripäivystys RIKUn verkkotyön koordinaattori Jenni Kreivi. Puolitoistatuntisen aikana käsiteltiin käyttäytymistä somessa, nettikiusaamista sekä tilanteita, jolloin toiminta voi ylittää nettirikoksen tunnusmerkit.

Mikäli tallenne jäi katsomatta, niin virtuaalikahvilan voi katsoa tallenteelta 18. toukokuuta asti. 

Liikuntaimpulssit tulevat vielä toukokuun ajan

Liikuntaimpulssit tarjoavat helppoja virikkeitä oppilaitosarjessa tai etäopinnoissa käyttöön napattavaksi. Kevään aikana postitetuissa impulsseissa mukana on aina taukovinkki, viikkohaaste sekä kuukausikisan esittely. Oman liikuntaimpulssin kuten muutkin SAKU ry:n uutiskirjeet voit tilata SAKU ry:n nettisivuston etusivun alalaidasta.

Toukokuun kuukausikisassa lähdetään frisbeegolfväylille tai kokeillaan kotipihassa tai lähiympäristössä tarkkuusheittoa. Ota kuva Fanitan frisbeegolfia -kisaan, lähetä se WhatsAppilla kisanumeroon 041 730 9444. Kirjoita viestin mukaan nimesi ja oppilaitoksesi. Kakkien toukokuun aikana kisaan kuvansa lähettäneiden kesken arvomme kaiuttimen.