SAKU ry:n uutiskirje 19.2.2021

Olet täällä

Tapahtumakevään muutoksia

SAKU ry:n hallitus on tehnyt päätöksen kevään livetapahtumien peruuntumisesta lukuun ottamatta toukokuun SAKUgames-tapahtumaa. SAKUstars-tapahtuma järjestetään etätoteutuksena.

Uusia sisältöjä kevääseen etätoteutuksineen rakennetaan parhaillaan. Uusista sisällöistä pääsee heti tutustumaan taukovinkkeihin ja viikkohaasteisiin, joita julkaistaan Liikuntaimpulsseissa kevään ajan. 

Maaliskuussa starttaavat opiskelijoille kohdennetut virtuaalikahvilat. Motivaatio liikkeelle! -hyvinvointiwebinaari järjestetään henkilöstölle 23. maaliskuuta.

Liikkeen lisäämiseen mahdollisuuksia tarjoavat myös huhtikuussa käynnistyvä Liikevirtaa-kampanja, johon voi osallistua sekä opiskelijat että henkilöstö. Keväälle voi myös tilata oppilaitokselle Kevätpörräys-kampanjan, jossa kerätään liikuntaminuutteja osallistujien valitsemissa lajeissa.


SAKUstars tallenteina ja etälivenä

SAKUstars-kulttuurikilpailuja emännöi tänä keväänä Ylä-Savon ammattiopisto 20.-22. huhtikuuta. Iisalmessa on parhaillaan ennakkotöiden tuomarointi vauhdissa ja livelajeihin ilmoittautuminen on avoinna 16. maaliskuuta asti. Livelajeihin osallistutaan etukäteen lähetettävillä tallenteilla sekä etälivessä kisapäivinä.

Kisoista halutaan rakentaa mahdollisimman osallistavat myös etänä. Osana toteutusta starttaa SAKUstars-kulttuuriviikko, joka kannustaa luomaan sisältöjä ja osallistamaan opiskelijoita kisoihin joko oppilaitoksessa tai kotona.


 

 

Arjen arkki on nyt Hyvinvoiva amis

SAKU ry:n Arjen arkki -sivusto on nyt Hyvinvoiva amis. Koko Arjen arkin sisältö löytyy hyvinvoivaamis.fi-sivustolta. Löydät sivustolta niin menetelmäpankin, hyvinvoinnin vuosikellon, hyvinvoivan oppimisympäristön mallin ja uutiskirjeet. Tutut työkalut toimivat uudella sivustolla kuten ennenkin.

Tavataanko virtuaalikahvilassa

SAKU ry:n virtuaalikahviloita järjestetään tänä keväänä ensi kertaa opiskelijoille kohdennettuina. Virtuaalikahvilaan voi osallistua ryhmänä luokassa tai etäopinnoissa. Kevään virtuaalikahviloissa puhutaan kuntodopingista, mielen hyvinvoinnista voimavarana sekä somearjesta ja digitunnetaidoista.

Ensimmäisessä virtuaalikahvilassa 16. maaliskuuta kello 9.30 alkaen kuulemme SAKUgames-tapahtumasta. Tapahtuman lajeista tutustumme lähemmin toistovoimapunnerrukseen, jonka saloihin meitä opastaa Vuoden sakulainen liikkuja, MM-mitalisti, voimanostaja Artturi Verho. Virtuaalikahvila toteutetaan yhteistyössä A-klinikkasäätiön ja Dopinglinkin Joni Askolan ja Ville Leskisen kanssa. Luvassa on sekä tietoa että terveysneuvontaa kuntodopingista.