SAKU ry:n uutiskirje 1.3.2022

Olet täällä

Talvikisat ja SAKU-lentis kokoavat liikkumaan huhtikuussa

Koronarajoitukset siirsivät Talvikisat tammikuulta huhtikuulle. Vuokatissa 9.-10.4.2022 järjestettävissä kisoissa lajeina ovat sähly, keilailu, hiihto, uinti ja padel.

Sählyssä mestaruudet jaetaan miesten ja sekajoukkueiden A- ja B-sarjoissa. Hiihdossa lajeina ovat retki- ja kilpahiihto, joihin osallistutaan vapaalla ja/tai perinteisellä tyylillä 13 tai 30 kilometrin matkoilla. Keilailusta löytyy kahdeksan eri sarjaa naisille, miehille ja joukkueille. Runsas lajivalikoima löytyy myös uinnin ystäville. Ekstralajina mukana on padel, johon osallistumaan pääsee kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta paria. Ilmoittautumiset Talvikisoihin 28. maaliskuuta mennessä.

Talvikisojen lisäksi joukkueiden kasaaminen kannattaa aloittaa myös Vierumäellä 23.-24.4.2022 pelattavaan SAKU-lentikseen. Turnauksessa joukkueet ottelevat mitaleista naisten A- ja B-sarjoissa, sekä miesten A-, B-, 50A-, 50B-, 58A- ja 58B-sarjoissa. Joukkueiden tulee ilmoittautua turnaukseen 31. maaliskuuta mennessä.

Mikäli omasta oppilaitoksesta ei sopivaa joukkuetta löydy, niin mukaan voi ilmoittautua myös SAKU-joukkueeseen. Ilmoittautumiset SAKU-lentikseen 31. maaliskuuta mennessä.


 

 

 

 

Tähdet syttyvät SAKUstars-kisoissa Tuusulassa

SAKUstars-kisat kokoavat kulttuuritaitajat 26.-28.4.2022 Keuda Tuusulaan. Ammattiin osaajat pääsevät kisoissa näyttämään osaamistaan sekä ennakko- että livelajeissa. 

Keudassa arvioidaan jo ennakkotöitä, joita saatiin kisaan yli 400 osallistujalta. Livelajien ilmoittautuminen on avoinna 18. maaliskuuta asti.  Estradilla näytetään osaamista kuva- ja näyttämötaiteessa, laulu- ja soitinsarjoissa, tanssissa ja kirjoituksissa. Tutustu myös näytöslajeihin: Vakka ja kansi sekä Tulevaisuuden ideahissi.

Henkilöstön SAKUstars-kisa on myös käynnissä. Etäkilpailuun osallistumisessa toteutustapa on vapaa. Kilpailun teemaa "Vanhassa vara parempi" voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. 

Kilpailuaika henkilöstön SAKUstars-kisassa on 14.2.-31.3.2022. Kisaan voi osallistua yhdellä työllä, joka on toteutettu joko yksin tai työryhmänä. Sarjan tulokset julkistetaan SAKUstars-kisoissa Tuusulassa. 

Liikevirtaa-kampanjassa kasvatetaan vihreää kädenjälkeä liikkumisen valinnoilla

Liikevirtaa-kampanja nostaa esille hyvinvointia parantavia ja vihreää kädenjälkeä lisääviä liikkumisen valintoja. Maksuton kampanja on käynnissä huhtikuun ajan. Kampanjaa voi toteuttaa oppilaitoksissa vihreää kädenjälkeä kasvattavina teemapäivinä tai osallistumalla valtakunnalliseen kolmen viikon liikuntahaasteeseen. 

Ilmoittautuneet oppilaitokset saavat käyttöönsä sähköisen materiaalipaketin kampanjan toteuttamisen tueksi. Liikuntahaasteen sivusto avautuu viikolla 13.

Liikuttavia ideoita Amistamosta

Amistamo on ryhmäyttämiseen keskittyvä liikunnallinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita oppilaitosten tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan sekä tarjota valmiita toimintamalleja opiskelijoiden ryhmäyttämispäiviin, liikuntapäiviin ja harrastetoimintaan.

Kevään Amistamo-tapahtuma järjestetään Forssan ammatti-instituutissa 20.4.2022. Ennakkoilmoittautumiset tapahtumaan 16. maaliskuuta mennessä.

Tauota amisvartillisella liikettä

Amisvartti tarjoaa opiskelu- tai työpäivän keskelle rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä. Liikkeen lisäksi luvassa on paikallista väriä ja osaamista, kun Amisvarttien toteutuksesta vastaa ammattiin opiskelevia ja henkilöstöä eri puolilta Suomea.

Uusi Amisvartti julkaistaan kevään ajan joka tiistai klo 10.30. Vartit  esitetään livenä joko oppilaitoksen jakamassa Teamsissä, Instagram- tai Facebook-tilillä tai viikon tallenne tulee jakoon SAKU ry:n somekanavilla.

Tutustu ja pelaa Fantasia-peliä

Ammatillisten oppilaitosten käyttöön on tuotettu SAKU ry:n Pelaa!-hankkeessa maksuton Fantasia-mobiilipeli. Pelissä liikutaan Fantasia-maailmassa, jonka tarina vie pelaajan erilaisiin kaupunkeihin ja seikkailuihin. Pelin tavoitteena on kerätä pisteitä itselleen ja omalle klaanilleen liikkumalla ulkona sekä suorittamalla erilaisia aivoja aktivoivia pulmatehtäviä.

Opettaja tai ohjaaja käynnistää pelin lataamalla ohjeet sekä peliohjeet pelaajille. Pelaajien tulee asentaa Action Track -sovellus (App Store/Google Play kaupasta) ja syöttää saatu pelikoodi liittyäkseen peliin.