SAKU ry:n uutiskirje 1.10.2021

Olet täällä

Palloilulajien ilmoittautumiset ovat käynnissä

Opiskelijoiden tapahtumista jalkapallo on jo käynnissä ja seuraavana vuorossa on salibandy. Salibandyssa sarjoja on tytöille, pojille ja erityisopiskelijoille. Tytöt ja pojat voivat valita osallistumisen joko kilpa- tai harrastesarjaan, sillä ehdolla ettei harrastesarjoissa saa pelata yhtään lisenssipelaajaa. Joukkueen voi ilmoittaa mukaan 20. lokakuuta mennessä. Lue lisää SAKU ry:n salibandy sarjasta ja ilmoittaudu täältä.

Henkilöstön sekalentisturnaus pelataan 13.-14. marraskuuta Kisakallion Urheiluopiston isännöiminä Lohjalla. Sekalentiksessä on sääntöjä, jotka varmistavat lentopallon elämisen sekajokkueilla. Letkeässä pelitapahtumassa naista ei peleissä torjuta, eikä mies saa lyödä palloa hypystä. Ilmoittautuminen turnaukseen on avoinna 20. lokakuuta asti. Lue lisää sekalentisturnauksesta ja ilmoittaudu SAKU ry:n sivuilta täältä.

Henkilöstölle suunnattu suuren suosion saanut Padel rantautuu myös SAKU ry:n tapahtumakalenteriin. Padel on mailapeli, jossa on sekoitus tennistä ja squashia. Rennossa ja sosiaalisessa lajissa aloittamisen kynnys on matala ja näin ensikertalaisten on helppo lähteä mukaan! Pelejä pelataan pareina ja sarjoja löytyy naisille, miehille ja sekajoukkueille. Ensimmäinen SAKU-turnaus padelissa pelataan Espoossa 12.-13.11.2021. Ilmoittautumiset 1.11. mennessä. Lue lisää padelista ja ilmoittaudu SAKU ry:n sivuilta täältä.


Liikkeelle.net-kampanja kannusti henkilöstöä liikkumaan

Henkilöstön syksyn liikuntakampanjassa 30.8.-26.9.2021 kerättiin liikuntaminuutteja tai askelia tiimeittäin. Liikuntakampanjaan osallistui 106 tiimiä, joissa oli yhteensä 590 jäsentä. Liikuntasuorituksia neljän viikon ajalta kerääntyi yhteensä huikeat 781 811 minuuttia eli 13 030 tuntia. Liikuntaa pystyi merkitsemään myös askeleina ja askelmerkintöjä tehtiin yhteensä 23 493 361 askeleen verran. On siihen määrään kyllä kipitelty. Hyvän olon tekoja kerättiin kampanjan aikana yhteensä 10 671 kertaa. Loistavasti liikuttu ja tehty hyvän olon tekoja.  Liikutaan lisää syksyn edetessä ja muistetaan tehdä myös hyvinvoinnin tekoja niin itselle kuin lähipiirille niin töissä kuin vapaallakin. Lue lisää Liikkeelle.net kampanjan hyvinvoinnin teoista SAKU ry:n sivuilta.
 

Tyttöjen salibändyjoukkue

Sekalentiksessä yhteisöllistä pelaamista

Padelmaila ja palloja


maastopyöräilyä


Ensimmäiset Ammattiosaajan työkykypassi -mentorit valmistuivat

Hyvinvoiva amis -hankkeessa on valmennettu Ammattiosaajan työkykypassi -mentoreita, jotka omassa organisaatiossaan toimivat käyttöönoton tukena opettajille. Ensimmäiset mentorit valmistuivat syyskuun lopulla ja valmennuksen jälkeen saavat tukea työhönsä myös valtakunnallisesta mentoriverkostosta.

Seuraava Ammattiosaajan työkykypassi -mentorien valtakunnallinen kolmen kohtaamisen valmennusjakso alkaa 17.11.2021. Mukaan pääsee 20 uutta tulevaa mentoria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on 25.10. mennessä. SAKU ry järjestää valmennuksen ja se on osallistujille ilmainen. Oppilaitos huolehtii osallistujien kuluista. Lue lisää Hyvinvoiva amis -sivustolta ja ilmoittaudu.


Ammattiin opiskelevat tekevät hyvää teemaviikolla

Ammattiin opiskelevia aktivoidaan Hyvinvointivirtaa-viikolla vk 40 pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan sekä jakamaan ammattiosaamistaan ja tekemään hyvää tempauksissa omassa oppilaitoksessa ja sen lähiympäristössä. Tapahtumia järjestetään yli 120 oppilaitoksessa eri puolilla maata. Mukana tapahtumissa on yli 35 000 ammattiin opiskelevaa. Lue lisää  Hyvinvointivirtaa viikosta SAKU ry:n sivuilta tästä linkistä.

Hyvinvointivirtaa-viikolla nostetaan esille opiskelijoiden monipuolinen osaaminen ja halu tehdä hyvää ympäristössään #AmisTekeeHyvää. Tempauksilla voidaan tuottaa iloa ja hyvää mieltä sekä huomionsaajille että -antajille. #AmisTekeeHyvää on myös teemaviikon kisana. Jakakaa toteutunut tekeminen ja tunnelmat kuvien kera SAKU ry:n Facebook-sivuilla. Kertokaa tekstissä myös, mistä ja minkä alan opiskelijat olivat tempausta toteuttamassa. Tai lähetä tiedot ja kuvat yhteystietojen kera sähköpostilla julkaistavaksi osoitteeseen sakury@sakury.net. Lue lisää #AmisTekeeHyvää viime vuoden tempauksista täältä.

Live-tunnelmia Hyvinvointivirtaa-viikolta tiistaina 5.10.2021 
SAKU ry järjestää Hyvinvointivirtaa-viikolla Teams Live Eventin opiskelijoille ja henkilöstölle. Keskusteluja ja haastatteluja hyvinvoinnin ja työkykyisyyden rakentamisesta lähetetään suorana lähetyksenä Rasekosta 5.10.2021 klo 10-12. Ohjelmassa on myös kuulumisia muista Hyvinvointivirta-viikon tapahtumista sekä SAKUstars-tunnelmia.

Osallistujat voivat katsella tapahtumaa Teamsissa (työpöydällä (Windows tai Mac), verkossa tai mobiililaitteella). Jos heillä ei ole Teamsia, voi käyttää myös selainta (Chrome, Firefox tai Edge). Ilmoittautumista ei tarvita, langoille voi tulla suoraan linkistä. Mikkiä tai kameraa osallistujat eivät voi avata lähetyksessä, mutta kysymyksiä ja keskustelua voi esittää chat-keskustelupalstalla. Tervetuloa mukaan! Liity Hyvinvointivirtaa viikon livelähetykseen ti 5.10. tästä linkistä.
 


Opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät

Hyvinvointi on opittava elämäntaito. Tampereella 23.–24.11.2021 Hotelli Tornissa. 
Ensimmäisenä päivänä kuulemme puheenvuoroja: Hyvinvointia oppilaitoksen näkökulmasta. Amiskoutsit opiskelijahyvinvoinnin tukena. Jaksajat jaksaa, uupujat uupuu? Opiskelu-uupumuksen ehkäisy toisella asteella. Nuorisotutkimuksen näkökulma hyvinvointiin ja osallisuuteen nyky-yhteiskunnassa. Päivän pääpuhujana neurologian dosentti, aivotutkija Kiti Muller herättää ajatuksia aiheella Aivot, mieli ja keho. Miten pitää huolta tärkeimmistä oppimisen välineistä?

Toisena seminaaripäivänä on valittavissa työpaja kuudesta teemasta: Yhdessä kohti nikotiinitonta oppilaitosta. Ajankohtaista päihteiden käytöstä ja kannabiksesta. Vahvistetaan mielenterveyttä. Esteettömyyden lyhyt oppimäärä. Digitaalinen osallisuus osana hyvinvointia: Välineitä yhteiskunnassa ja kansalaisena toimimisen opetukseen ja vaikuttavuuden arviointiin. Asuntolaohjauksen VEKE-vertaiskehittämisen arviointimalli.

Seminaarin hinnat
Koko seminaari, hinta 240 € (sisältää illallisen) 
Koko seminaari, hinta 200 € (ei illallista) 
Vain seminaarin ensimmäinen päivä, hinta 110 € 
Vain seminaarin toinen päivä, hinta 90 €
Ensimmäisen seminaaripäivän stream-osallistuminen, hinta 90 €
Ryhmäalennus: Yli 10 hengen ryhmät samasta organisaatiosta saavat 10 % alennuksen seminaarihinnasta.

Ilmoittaudu nyt
Ilmoittautumiset 10.10.2021 mennessä. Lue lisää Hyvinvoiva amis -sivustolta ja ilmoittaudu.