SAKU ry:n uutiskirje 2.2.2022

Olet täällä

SAKUstars-kisat kisataan Tuusulassa

SAKUstars-kisoja isännöi tänä keväänä Keuda 26.-28.4.2022 Tuusulassa. Tuttuun tapaan osaamista opiskelijat pääsevät näyttämään sekä ennakko- että livelajeissa. 

Ilmoittautuminen kisoihin on jo käynnissä. Ennakkotöihin osallistuvien tulee ilmoittautua mukaan 11. helmikuuta mennessä. Livelajien ilmoittautuminen on avoinna 18. maaliskuuta asti. Livelajien toteuttamistavasta päätös julkistetaan viimeistään 22. helmikuuta mennessä.


SAKUstars-kisoissa on mukana myös henkilöstösarja

Henkilöstön SAKUstars-sarja on suunnattu ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Etäkilpailuun osallistumisessa toteutustapa on vapaa. Kilpailun teemaa "Vanhassa vara parempi" voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. 

Kilpailuaika on 14.2.-31.3.2022. Kisaan voi osallistua yhdellä työllä, joka on toteutettu joko yksin tai työryhmänä. Kilpailun tulokset julkistetaan SAKUstars-kisoissa Tuusulassa.


 

 

Liikevirtaa-kampanjassa kasvatetaan vihreää kädenjälkeä liikkumisen valintoja tekemällä

Liikevirtaa-kampanja nostaa esille omaa hyvinvointia parantavia ja vihreää kädenjälkeä lisääviä liikkumisen valintoja. Maksuton kampanja on käynnissä huhtikuun ajan. Kampanjaa voi toteuttaa oppilaitoksissa erilaisina vihreää kädenjälkeä kasvattavina teemapäivinä tai lähtemällä mukaan valtakunnalliseen kolmen viikon liikuntahaasteeseen. Vihreän kädenjäljen kasvattamisessa tavoitellaan ihmisiä mukaan tekemään hyviä asioita, joiden avulla parannetaan omaa, yhteisön sekä maapallon hyvinvointia. Ilmoittautuminen kampanjaan käynnistyy 7. helmikuuta.

E-urheilun lajikattaus laajenee

E-urheilun Educational Masters Minor -sarjassa kohtaavat toisen asteen opiskelijat ammatillisista oppilaitoksista ja lukioista. Kevätkauden alkaa Counter-Strike, johon mukaan otetaan 64 joukkuetta. Ilmoittautuminen CS:GO-turnaukseen on käynnissä 13. helmikuuta asti. 

E-urheilun pelivalikoima laajenee tänä keväänä yksilöjajeilla, kun maaliskuussa Fortnite-liigassa haetaan parasta pelaajaa toisen asteen opiskelijoiden ja yläkoululaisten turnauksessa. Ilmoittautuminen liigaan on avoinna 28. helmikuuta asti. Uutena yksilölajina mukaan on tulossa myös NHL-minor. Sarja huipentuu Porin Taitajissa 18. toukokuuta järjestettäviin finaaleihin. Ilmoittautumiset NHL-peleihin tulee tehdä 25. maaliskuuta mennessä.

Siirretyille tapahtumille on löydetty uudet päivämäärät

Pandemian aiheuttamien rajoituksien vuoksi SAKU ry:n tapahtumia jouduttiin siirtämään tammi-helmikuulta uusiin ajankohtiin. Henkilöstön Talvikisat siirtyivät Vuokatissa keväthangille, kun kisat järjestetään 9.-10. huhtikuuta. Opiskelijoiden palloilusarjoista salibandyn lopputurnaus pelataan 17. maaliskuuta ja futsalin lopputurnaus 24. maaliskuuta. Palloilusarjojen mahdollisista alkusarjojen peleistä lisätiedot päivitetään SAKU ry:n tapahtumakalenterin kutsuihin.