SAKU ry:n uutiskirje 11.9.2018

Olet täällä

Ota käyttöön Hyvinvoinnin vuosikello

SAKU ry on työstänyt koulutuksen järjestäjien tueksi Hyvinvoinnin vuosikellon. Vuosikelloon on koottu valtakunnallisia tapahtumia ja teemapäiviä sekä erilaisia ideoita, joita koulutuksen järjestäjä voi sisällyttää osaksi omaa vuosikelloa. 

Vuosikellon sähköisen version avulla kukin oppilaitos voi helposti laatia itselleen oman Hyvinvoinnin vuosikellon. Valitse omaan vuosikelloon sopivat valtakunnaliset tapahtumat ja täydennä kelloon oppilaitoksen oma toiminta. Lataa pdf ja sinulla on käytössä valmis Hyvinvoinnin vuosikello. 

Hyvinvoinnin vuosikello on toteutetty yhdessä SAKU ry:n Hyvinvoiva amis -kehittämisryhmän kanssa. Vuosikello tuo samalla esille koko Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkoston tarjoaman toiminnan oppilaitosten hyvinvoinnin edistämiseksi.


Hyvinvointivirtaa-viikon erityisteemana hyvät tavat

Hyvinvointivirtaa-teemaviikko nostaa terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja viikolla 40 toiminnallisesti esille. Mukaan toiminnan järjestämiseen on ilmoittautunut jo reippaat sata ammattioppilaitosta.

Syksyn 2018 erityisteemana on hyvät tavat ja toisen huomioonottaminen oppilaitoksessa, työyhteisössä ja kaikkialla arjessa. Yhtenä toteutuskeinona on puurohaaste, jolla sekä muistutetaan opiskelijoita aamupalan merkityksestä jaksamiseen että haastetaan puuropöytiin oppilaitosjohtoa, opettajia ja opiskeluhuollon väkeä kohtaamaan opiskelijoita aamupuuron äärellä.

Pöytiin on tulostettaviksi tulossa hyvät tavat -teemalla infokartioita. Teemaviikolle ilmoittautuneille postitetaan viikolla 38 myös julisteita, mittatarra vauhdittomaan pituuteen sekä tulostettaviksi toimintapassit SAKU-rastiradalle.


 

 

Liikkuva amis -sivut on päivitetty

SAKU ry tarjoaa monipuolista tukea Liikkuva opiskelu -toiminnan avuksi. Hyödynnä valmiit sähköiset ideakartoituskyselyt opiskelijoille ja henkilöstölle, tutustu toiminnan eri näkökulmiin ja hae lisätietoa Liikkuva amis -työkalupakista tai inspiroidu valmiista käytännön ideoista nettisivuillamme. Voit myös tilata koulutuksen, joka antaa opiskelijoille eväitä toimia oppilaitoksen liikuttajatutoreina. 

Tutustu Opiskelijat mukaan! -oppaaseen

SAKU ry on julkaissut Opiskelijat mukaan! -oppaan koulutuksen järjestäjän tueksi paikallisten kulttuuri- ja liikuntatapahtumien toteuttamiseen. Oppaasta löytyy konkreettisia ideoita ja vinkkejä, miten oppilaitoksen arkeen voidaan toteuttaa tapahtumia, jotka edistävät osallisuutta, yhteistä tekemistä ja hyvinvointia. Oppaasta on helppo napata parhaat vinkit talteen omaan arkeen. Ideat ja vinkit on koottu osana Työterveyslaitoksen koordinoimaa Combo-hanketta (ESR). 

Ilmoittaudu mukaan opiskelijoiden salibandyyn

Opiskelijoiden salibandy starttaa alueellisilla karsintaturnauksilla syyslukukaudella 3-4 joukkueen kesken. Karsintakierroksilla selvitetään parhaat joukkueet Tampereella helmikuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

Salibandyssä pelataan tyttöjen ja poikien kilpa- ja harrastesarjat. Erityisopiskeliijoiden sarja pelataan toukokuussa suoraan lopputurnauksena, mikäli joukkuemäärä tämän mahdollistaa. Ilmoittautuminen kilpa- ja harrastesarjoihin päättyy 14.9.2018.