SAKU ry:n uutiskirje 2.3.2023

Olet täällä

Liikevirtaa-kampanja tulee huhtikuussa

Liikevirtaa-kampanja nostaa esille hyvinvointia parantavia ja vihreää kädenjälkeä lisääviä liikkumisen valintoja. Kampanjaa voi toteuttaa erilaisina teemapäivinä tai lähtemällä mukaan kolmen viikon liikuntahaasteeseen. Maksuton kampanja on käynnissä huhtikuun ajan.

Käsi kädessä Liikevirtaa-kampanjan kanssa järjestetään Vaskihaaste-kampanja, jossa ideana on vahvistaa ammattiin opiskelevien nuorten ja aikuisten ilmastoon ja ympäristöön liittyvää kädenjälkeä ja vihreää siirtymää sekä edistää vastuullisen ammatti-identiteetin kehittymistä. Vaskihaasteessa opiskelijat jättävät huhtikuussa omia kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksia opettajien, ohjaajien ja opiskelijakuntien ohjaamina. 


SAKUgames-tapahtuman uusin laji on katukoris

Opiskelijoiden liikuntakevään huipentaa yhdeksän lajia sisältävä SAKUgames-tapahtuma 15.- 16.5.2023 Tampereella. Lajeina mukana ovat SAKU-sähly, beach volley, frisbeegolf, minigolf, keilaus, tansanialainen jalkapallo, toistovoimapunnerrus, erkkasäbä sekä uutena lajina katukoris.

Lajin lisäksi valinnan voi tehdä oman taitotason mukaan kilpa- ja harrastesarjan välillä kaikissa muissa lajeissa paitsi SAKU-sählyssä ja erkkasäbässä. Tapahtumatori tarjoaa mahdollisuuden minikisoihin, visailuihin ja lajitutustumisiin. 

Ilmoittautumiset SAKUgames-tapahtumaan tulee tehdä 26. huhtikuuta mennessä. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumista ja majoitusvarauksen tekemistä niin pian kuin mahdollista, sillä majoituspaikat ovat tänä ajankohtana Tampereella jääkiekon MM-kisojen takia tiukassa. 


 

 

SAKUstars-kisat kutsuvat Kurikkaan

SAKUstars-kilpailujen livesarjat kisataan Kurikassa 25.-27. huhtikuuta teemalla "juuret & versot". Ennakkosarjojen työt ovat jo saapuneet Kurikkaan, ja tulokset ennakkosarjoista julkaistaan 15. maaliskuuta. Tuomaristolla riittää hienoissa töissä katsastettavaa, sillä paketeista on paljastunut yli 500 kilpailutyötä.

Esiintyjiä Kurikassa tullaan näkemään estradeilla kahdessakymmenessä livesarjassa. Kuvataiteen, soitin- ja laulusarjojen, näyttämötaiteen, tanssin ja kirjoituksien lisäksi näytöslajeina mukana ovat Spoken word ja ilmakitara. Livesarjoihin ilmoittautumiset tulee tehdä 24. maaliskuuta mennessä. 


Liike pistää mielen hyrräämään - virtuaalikahvilassakin

Opiskelijoille suunnattu virtuaalikahvila on avoinna jälleen  22.3.2023 klo 9.15.-10.15. Maaliskuun virtuaalikahvilassa kuullaan mielen hyvinvoinnista teemalla "Liike pistää mielen hyrräämään".

Kahvilassa pohditaan, mitä vaikutuksia liikkumisella on mielen hyvinvointiin ja mitkä tekijät saavat voimaan hyvin. Lisäksi nostetaan esille palautuminen sekä omien akkujen lataaminen. Puhetta kahvilassa johdattavat Mieli liikkeelle -hankkeen projektipäällikkö Saara Koskinen ja asiantuntija Hanna-Mari Peotta. Kahvilan loppuun on varattu aikaa teemaan liittyvälle keskustelulle.

SAKU-lentis palaa Pajulahteen

Syksyllä pelataan henkilöstön biitsiä ja sekasarjaa, keväällä SAKU-lentistä vähintään kahdeksassa sarjassa! Lentopallon suurtapahtuma kokoaa joukkueet mukaan 6.-7.5.2023 Liikuntakeskus Pajulahteen. Viikonlopun aikana mestaruudet selvitetään naisten A- ja B-sarjoissa sekä miesten A-, B-, 50A-, 50B-, 58A - ja 58B-sarjoissa. Mikäli joukkueiden määrä kasvaa, niin C-sarjoihin mukaan pääsee ilmoittautumalla ja muihin sarjoihin pääsy perustuu edellisvuosien menestykseen. Mikäli pelureita ei omasta työyhteisöstä löydy riittävästi, niin ilmoittaudu rohkeasti mukaan SAKU-joukkueeseen!

Pelipaikkana toimii pitkän tauon jälkeen Liikuntakeskus Pajulahti, jonka Pajulahti-halliin pistetään lentopalloilijoille kentät pystyyn! Ilmoittautumiset kevään lentopallotapahtumaan 18. huhtikuuta mennessä. 

Työkykypassi tutuksi käyttöönottopajassa

Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönottopajassa perehdytään työkykypassin käyttöön, materiaaleihin, menetelmiin ja työkaluihin. Seuraava tunnin mittainen käyttöönottopaja järjestetään 17. maaliskuuta kello 14.15 alkaen. Ilmoittautumiset käyttöönottopajaan 15. maaliskuuta mennessä.