SAKU ry:n uutiskirje 2.2.2017 /Teemana LIIKKUVA KOULU

Olet täällä

Liikkuva koulu laajenee ammattioppilaitoksiin 

Liikkuva koulu -ohjelma laajenee toisen asteen oppilaitoksiin. Opetuksen, olosuhteiden, aktiivisen opiskeluyhteisön ja laaja-alaisen yhteistyön kehittämiseen on haettavissa Aluehallintovirastoista valtionavustusta. Avustuksien haku on avoinna 10.3.2017 asti. Avustuksen hakijana voi toimia kunta, kuntayhtymä tai koulutuksen järjestäjä. 

Kokeilujen tavoitteena on saada oppilaitokset kehittämään ja toteuttamaan aktiivisia opiskeluyhteisöjä ja -päiviä. Opetusta voidaan lähteä kehittämään entistä toiminnallisemmaksi, jolloin paikallaan oloa oppitunneilla saadaan vähennettyä. 

Siirry hakuilmoitukseen


Infoa ja yhteistä ideointia hakupajoissa

SAKU ry järjestää jäsenistölleen helmi-maaliskuussa kolme maksutonta hakupajaa:Tampereella (16.2.), Kuopiossa (23.2.) ja Oulussa (1.3.). Hakupajoissa on tarjolla tietoa Ammattiopisto Tavastiassa toteutetuista Liikkuva amis -toimintamalleista, ideoita oppilaitoksen liikunnallistamiseen sekä mahdollisuus sparrata oman oppilaitoksen suunnitelmia ryhmässä.

Ilmoittautuminen hakupajoihin viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. 


 

 

 

Kaipaatko kommentteja hankevalmistelun tueksi? Ota meihin yhteyttä!

SAKU ry on ollut alusta asti mukana työryhmässä, joka on valmistellut Liikkuva koulu -toiminnan laajentamista toiselle asteelle. Lisäksi olemme toteuttaneet kaksivuotisen Liikkuva amis -hankkeen Ammattiopisto Tavastiassa ja keränneet tietoa liikunnallistamisen mahdollisuuksista ja tavoista.

SAKU ry tarjoaa jäsenistölleen tukea Liikkuva koulu -hankevalmisteluissa. Voit lähettää valmistelussa olevan hankehakemuksen järjestömme asiantuntijoille kommentoitavaksi. Sparraamme ideoitanne ja tarjoamme lisätietoa hankkeenne tueksi.

Hankehakemukset tulee olla SAKU ry:ssä 20.2.2017 mennessä. Hankesparrausta tehdään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Lähetä hankehakemus osoitteeseen sakury@sakury.net ja kerro viestissä, mihin asioihin erityisesti haluaisit kommentteja.

Hae vinkkejä toimintamalleista

Fyysisen aktiivisuuden edistämiseen on koottu vinkkejä www.liikkuvaamis.fi-verkkosivuille. Verkkosivuilta löydät kootusti kokemuksia, perusteluja ja ideoita, joita syntyi Ammattiopisto Tavastian kanssa yhteistyössä toteutetussa Liikkuva amis -hankkeessa. Nappaa mukaasi esimerkiksi ideat, joilla lisättiin liikettä työsaleihin, muokattiin luokkatiloja sekä suunniteltiin liikuttavan ihanaa luokkaa. 

Lupa liikkua -julkaisuun on koottu artikkeleita perusteluksi oppimisympäristöjen fyysisen aktiivisuuden tukemiseen. Kahdeksan artikkelin kokoelma käytännön vinkkeineen perustelee kestävän työkyvyn tukemista, yhteisöllisyyden edistämistä ja jokapäiväisen työkykyä tukevan liikkumisen lisäämistä oppilaitoksen arkeen.