SAKU ry:n uutiskirje 12.1.2022

Olet täällä

Eväitä työhyvinvointiin

Koska muuttuvat koronarajoitukset haastavat meitä edelleen, päätimme järjestää mielen virkistystä ja eväitä työhyvinvoinnin rakentamiseen. 

Voimavaraksi ja kiitokseksi yhteistyöstä aloitamme kevään SAKU ry:n kehittämisryhmäläisten ja yhteyshenkilöiden kanssa työhyvinvoinnin dosentti FT, YTM Marja-Liisa Mankan inspiroivalla puheenvuorolla "Onnistumme yhdessä - perustana omasta hyvinvoinnista huolehtiminen" torstaina 20.1.2022 kello 14-16.

Henkilökohtaiset kutsut on lähetetty SAKU ry:n yhteyshenkilöille sähköpostitse. Muista ilmoittautua mukaan sähköpostistasi löytyvällä lomakkeella viimeistään 18. tammikuuta mennessä.


Muutoksia tapahtumakalenteriin

SAKU ry:n hallituksen päätöksen mukaisesti SAKU ry:n tapahtumakalenterissa olevia livetapahtumia ei järjestetä tammi-helmikuun aikana. Muutokset koskevat henkilöstön Talvikisoja sekä opiskelijoiden palloilusarjojen lajeista futsalia ja salibandyä.

Tavoitteena on, että alkutalveen sijoitetuille tapahtumille löydetään keväälle uudet ajankohdat. Korvaavista ajankohdista ja käytännöistä palloilusarjojen alkusarjojen osalta tiedotamme varmistuksia saatuamme.


 

 

 

 

 

Menossa tällä hetkellä

Vaikka SAKU ry:n tapahtumakalenterista peruuntuivat livetapahtumat tammi-helmikuulta, niin hyvinvointia edistäviä tapahtumia riittää. Kaikki kevään tapahtumat lisätietoineen löytyvät tapahtumakalenteristamme. Tässä heti vinkiksi muutamia innostavia juttuja.

Opiskelijoille

Nyt on aika kirjoittaa, runoilla, videoida, kuvata, soittaa, laulaa, tanssia ja tehdä vaikka näitä kaikkia. SAKUstars-kisojen ennakkotöiden sarjoissa tärkeä päivä on 11. helmikuuta, johon mennessä tulee olla sekä ilmoittautuminen kunnossa että kilpailutyöt perillä Tuusulassa. Livekisat  ovat tulossa 26.-28.4.2022 Keuda Tuusulassa! 

Keilahallit ovat tällä hetkellä avoinna. Opiskelijoiden Let's Bowl -keilakilpailu kisataan 24.1.-6.2.2022 välisenä aikana omalla paikkakunnalla. Osallistuminen on helppoa: Kerää keilahallille kolmihenkinen joukkue, jossa voi olla enintään yksi rekisteröitynyt pelaaja. Jokainen kisaaja heittää samanaikaisesti yhden sarjan. Ottakaa kuva tuloksesta ja lähettäkää se WhatsAppilla numeroon 050 4310 710. Viestiin tulee liittää mukaan pelaajien etu- ja sukunimet sekä joukkueen ja oppilaitoksen nimet.

Nyt on nopeus valttia! SAKUgames-tapahtuma kokoaa kahdeksan lajin harrastajat 12. toukokuuta Tampereelle. Ilmoittautua kannattaa jo nyt, sillä ilmoittautumisensa tammikuun aikana tehneet saavat osallistujahinnasta 50 prosentin alennuksen. Lajeina tapahtumassa ovat SAKU-sähly, beach volley, frisbeegolf, minigolf, roundnet, toistovoimapunnerrus ja erkkasäbä. Early bird -hintaan tarttuvien ei tarvitse vielä varmistaa osallistuvien opiskelijoiden lajeja. Ilmoita ennakkoilmoittautujien määrä sähköpostilla liikuntakoordinattori Miia Uskalinmäelle

Kevään ohjelmaan kuuluu myös kolme opiskelijoille suunnattua virtuaalikahvilaa. Ensimmäinen virtuaalikahvila teemalla "Ilmastohuoli"  järjestetään 26. tammikuuta klo 9.30-10.30. Kahvilassa syvennytään ilmaston- ja ympäristonmuutokseen liittyvien tunteiden ja ajatusten käsittelyyn sekä esitellään huhtikuussa starttaava Liikevirtaa-kampanja. Jokaisen virtuaalikahvilan yhteyteen kannattaa varata ryhmällenne puoli tuntia aikaa aihetta jatkavalle keskustelulle. Virtuaalikahvilat jatkuvat maaliskuussa teemalla "Liikunnasta hyvää oloa" ja toukokuussa aiheena on "Hyvät ja huonot bileet".

Henkilöstölle

Kotiratakisoilla tarkoitetaan lajeja, joihin voi osallistua omalla paikkakunnalla. Tammikuun loppuun asti tuloksia ehtii tehdä keilahallilla. Henkilöstön keilakisassa kaatoja haetaan neljän osallistujan joukkueissa. Kisassa jokainen osallistuja keilaa samanaikaisesti kaksi sarjaa. Kisatulokset tulee toimittaa SAKU ry:n toimistolle tammikuun aikana, jonka jälkeen katsotaan kenelle mitalit kuuluvat. 

Omalla paikkakunnalla voi osallistua myös ilma-aseiden kotiratakisaan, jossa lajeina ovat ilmapistooli ja ilmakivääri. Kokeneemmat kisaajat lähettävät tuloksensa kilpasarjaan ja aloittelijat rentosarjaan. Henkilökohtaisen kisan lisäksi samalla tuloksella voi osallistua joukkuekisaan, jos tiimiin saadaan mukaan kolme osallistujaa. Tulokset tulee postittaa SAKU ry:n toimistolle maaliskuun loppuun mennessä. Mitaleita luvassa tarkimmille!

Ammattiosaajan työkykypassiin liittyvät koulutukset rullaavat koko kevään ajan. Vuoden ensimmäinen työkykypassin valtakunnallinen orientaatio -koulutus järjestetään 2. helmikuuta. Kaksi päivää myöhemmin (4.2.) on vuorossa työkykypassin valtakunnallinen käyttöönottopaja. Neljäs työkykypassimentorien valmennus starttaa 17. maaliskuuta. Tarkemmat tiedot koulutuksista löytyvät Hyvinvoiva amis -sivustolta.