SAKU ry:n uutiskirje 1.11.2022

Olet täällä

Liity kuulolle virtuaalikahvilaan

Marraskuun opiskelijoiden virtuaalikahvilassa 2.11. klo 9.15-10.15 teemana on Kaikki liike lasketaan.

Virtuaalikahvilassa Smart Moves -hankkeen hankekoordinaattori Teea Mäkinen kertoo nuorten liikuntatavoista ja liikkumissuosituksista. Tarjolla on myös valmiita treeniohjelmia ja taukoliikuntavinkkejä. Lisäksi luvassa on Liikkuva amis -toiminnan virikkeitä liikkeen lisäämiseen. Kahvilan loppuun on varattu aikaa teemaan liittyvälle keskustelulle.

Syyslukukauden toinen virtuaalikahvila järjestetään 4.12. Tällöin aiheena on Puhetta ruoasta.


Muista padel ja sekalentis

Henkilöstön mestaruuksista kamppaillaan marraskuussa padelissa ja sekalentiksessä. Padel on suosioon noussut mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Nummelassa 11.-12.11.2022 pelattavaan turnaukseen otetaan mukaan kahdeksan paria sekä naisten, miesten että sekasarjaan. Ilmoittautuminen padeliin päättyy 1. marraskuuta. 

Sekalentiksen pelaajat kohtaavat Kauhajoella 26.-27.11.2022. Sekalentiksessä on sääntöjä, jotka varmistavat lentopallon elämisen sekajoukkueilla. Ilmoittaudu mukaan työyhteisöporukoiden rennon letkeään lentopallotapahtumaan 14.11.2022 mennessä.


 

 

 

 

 

 

Löytyykö teiltä joukkueita palloilulajeihin?

Opiskelijoiden palloilusarjat liikuttavat satoja ammattiin opiskelevia. Omaa oppilaitostaan voi edustaa, ryhmäfiilistä rakentaa ja tutustua opiskelijoihin eri puolilta Suomea sekä kilpa- että harrastesarjan peleissä.

Jalkapallon lopputurnauksen finalistit ovat juuri ratkeamassa, ja lopputurnaus pelataan 16.-17.11.2022 Pajulahdessa. Salibandyn ilmoittautumista on jatkettu maanantaille 7.11. klo 12.00 asti. Joukkueita kannattaa samalla muodostaa myös koripalloon (ilmoittautumiset 18.11. mennessä) ja futsaliin (ilmoittautumiset 14.12. mennessä). 

SAKU-sählyssä pelataan osaamisalakohtaisilla joukkueilla. Liikettä ammattialojen välille omassa oppilaitoksessa saa, kun joukkuevalinnasta järjestää sisäisen sarjan tai turnauksen, josta joukkueita voidaan ilmoittaa valtakunnalliseen sarjaan enintään kolme. Ottelut omassa oppilaitoksessa ehtii vielä mainiosti järjestää, sillä joukkueet tulee varmistaa valtakunnalliseen sarjaan 15. helmikuuta mennessä. SAKU-sählyn parhaat joukkueet kohtaavat SAKUgames-tapahtumassa toukokuussa Tampereella. 

Liikkuva amis -polulla ideoidaan ja inspiroidutaan

Liikkuva amis -polulla kokoonnutaan 17. marraskuuta ideoidenvaihtopäivään Tampereelle. Päivän aikana tutustutaan Tredun Liikkuva opiskelu -toimintaan sekä kehitetään yhdessä liikkumisen työkaluja oppilaitosten arkeen. Ilmoittautumiset ideoidenvaihtopäivään 2.11.2022 mennessä.

Yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivillä

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät järjestetään 29.-30.11.2022 Tampereella. Päivät toteutetaan yhteistyössä SAKU ry:n koordinaatiohanke Galaksin kanssa. Seminaarin ensimmäisenä päivänä teemana on yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen. Seminaarin toisen päivän tuottaa Galaksi, ja silloin perehdytään Oikeus osata -kehittämisohjelman teemoihin hyvinvointi, yhteisöllisyys, osallisuus ja turvallisuus. Seminaarin päätteeksi kuullaan hyvinvoinnin tutkijan ja ajattelijan Frank Martelan puheenvuoro.

Seminaarin osallistujapaikat on loppuunvarattu.