Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 9/2018

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

Aktiivisuusbreikki saa ajatuksen kulkemaan! 

Oletko jo bongannut Let’s Move It -hankkeen tuottamat lyhyet Aktiivisuusbreikki-videot ja havainnolliset julisteet?

Valitse ryhmällesi sopiva video, pistä opiskelijoiden toivomaa musiikkia taustalle soimaan ja video pyörimään. Ja ajatus kulkee taas! Luokan seinälle kannattaa myös printata julisteet, jotka toimivat tukena omatoimiseen tai ryhmässä tehtävään taukoliikuntaan.

Linkit julisteisiin ja videoihin löydät täältä.

Tulosta syyskuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Miksi lisää liikettä?
Oppilaitoksilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tukea nuorten hyvinvoivaa elämäntapaa monesta eri näkökulmasta. Mikä muu instituutio tavoittaa koko ikäluokan jopa puolet heidän päivittäisestä valveillaolostaan? (Haapala H. 2018. Liikunta & Tiede 55: 1/18)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.