Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 5/2020

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Etäopetuksessa on hyvä muistaa tauottaa opiskelupäivää puolen tunnin välein. Seisomaan nousu tai lyhyt taukojumppa saa varmasti veren kiertämään ja aivot toimimaan. Liikkuva amis -sivustolta löytyy paljon erilaisia liikettä lisääviä vinkkejä, miten opiskelijaryhmä voi etänä yhdessä liikkua ja tauottaa opiskeluhetkiä. Päivän aikana on tärkeää myös käydä ulkona ja saada raitista ilmaa. Ulkoilun voi liittää hyvin osaksi opintoja vaikka erilaisten liikuntasovellusten avulla tai käydä ihan vain rentoutumassa opintojen välillä. 

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

SAKUgames livemix

Oletko kokeillut liikkumista livestriimin äärellä? Merkitkää kalenteriin viimeisen kouluviikon ohjelmaksi SAKUgames livemix, joka kannustaa liikkeeseen kotona: nyrkkeilemään, olkkaritreeniin tai tanssimaan. Tekniikkavinkkejä saat frisbeegolfiin, penkki- ja toistovoimapunnerrukseen sekä polttopalloon. Tai testaa haastavan hauskoja sporttihaasteita!

Haluatko oman sporttihaasteesi mukaan livemixiin? Jaa enintään minuutin mittainen haasteesi 19.5. mennessä WhatsApp-viestillä numeroon 020 755 1018. Parhaat sporttihaasteet näytetään livemixissä. Muista myös olla katsomossa 26.5.2020 klo 10 alkaen – löydät silloin livemixin lyhytlinkillä lyhin.fi/sakugameslivemix

Tulosta toukokuun impulssi osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Nuorten sosiaalista hyvinvointia edistävät nuorten yhdessä suunnittelema ja toteuttama liikkuminen
sekä myönteisiä vuorovaikutustilanteita tulevat liikkumistilanteet. Myös henkilökunnan osallistumisella
on iso merkitys: suunnitelmien tekeminen yhdessä sekä roolimallina toiminen tukevat

liikkumisen kokemista mielekkäänä. (Haapala H. 2018. Lisää liikettä koulupäivään ja sen yhteyteen: katse kohti vähän liikkuvien oppilaiden, viihtyvyyden ja henkilökunnan tukemista. Liikunta & Tiede 55: 1/18. Tutkimusartikkelit 2017 osa II, 4-13)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.