Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 5/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

Nyt riiputaan!

Riipunta tapahtuu myötäotteella kädet hartialinjassa. Suorituksen aikana saa korjata nopeasti käsien otetta. Suoritus kestää niin kauan kunnes ote irtoaa tangosta.

Ja riippuahan voi missä vaan: leuanvetotangossa, puolapuissa, kaiteissa tai vaikka puiden oksissa. Riippua voi myös yksin tai porukalla!

Riipunta-ranking

alle 20s öljykäsi
20s tai yli hikikoura
40s tai yli tahmatassu
1 min tai yli tarrasormi
1 min 20 s tai yli liimanäppi
1 min 40 s tai yli magneettikoura
2 min tai yli kädet kuin hitsaussaumaa

Tulosta toukokuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Nuoren kokema subjektiivinen asema oppilaitoksessa on tärkeä nuorten terveyteen ja terveyskäyttäytymiseen yhteydessä oleva tekijä. Nuorille on tärkeää, että he pääsevät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan liikkumista omassa vertaisryhmässään. Tällaiset liikkumisen tavat aktivoivat kaikkia nuoria riippumatta sosiaalisesta asemasta.

(Rajala K., Kankaanpää A., Laine K., Itkonen H., Goodman E. & Tammelin T. 2018. Associations of subjective social status with accelerometer-based physical activity and sedentary time among adolescents. Journal of Sport Sciences.)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.