Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 4/2020

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Etäopetuksessa on hyvä muistaa tauottaa opiskelupäivää puolen tunnin välein. Seisomaan nousu tai lyhyt taukojumppa saa varmasti veren kiertämään ja aivot toimimaan. Liikkuva amis -sivustolta löytyy paljon erilaisia liikettä lisääviä vinkkejä, miten opiskelijaryhmä voi etänä yhdessä liikkua ja tauottaa opiskeluhetkiä. Päivän aikana on tärkeää myös käydä ulkona ja saada raitista ilmaa. Ulkoilun voi liittää hyvin osaksi opintoja vaikka erilaisten liikuntasovellusten avulla tai käydä ihan vain rentoutumassa opintojen välillä. 

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

 

Etäpäivän kävelykaveri

Muista, että on tärkeää tauottaa omaa opiskelupäivää. Pieni kävelylenkki ja ulkoilu tekee hyvää mielelle ja kropalle.
Ota mukaan lenkille sinun etäpäivän kävelykaveri: onko se sisko tai veli, ihmisen paras ystävä koira tai vaikka hyvä musiikkilista?

Tulosta huhtikuun impulssi osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Enemmän liikkuvilla on parempi kestävyyskunto ja korkeampi kouluarvosanojen keskiarvo.
Liikunnan positiivinen yhteys koulumenestykseen välittyy myös hyvän kestävyyskunnon

kautta. (Syväoja, Kankaanpää, Kallio, Hakonen, Kulmala, Hillman, Pesonen & Tammelin 2018. The Relation of Physical Activity, Sedentary Behaviors, and Academic Achievement Is Mediated by Fitness and Bedtime.Journal of Physical Activity and Health 15 (2), 135-143)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.