Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 4/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Pitäkää sporttivartti ryhmässänne!

Pitäkää sopivassa kohtaa päivää pieni tauko ja lähtekää ryhmän kanssa ulos katsomaan kevätaurinkoa! Ottakaa pieni haastekisa siinä, kuka saa kerättyä eniten askelia vartissa tai pystyttekö koko ryhmä pysymään liikkeessä vartin ajan. Liike on vapaa! :)

Kuvatkaa itsenne liikkujina ja laittakaa kuvat jakoon meille muillekin nähtäväksi: #liikkuvaamis

Tulosta huhtikuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Hyväkuntoisuus kytkeytyy vahvasti mielen hyvinvointiin. Liikunta on tärkeä tekijä elämänhallinnankeinona. Liikunta mahdollistaa tasapainon saavuttamisen, hyvän olon tunteen,arjesta irtautumisen sekä oman ajan ottamiseen.

(Grénman M., Oksanen A., Löyttyniemi E., Räikkönen J. & Kunttu K. 2018. Mikä opiskelijoita liikuttaa? –Liikunnan merkitykset ja niiden yhteys koettuun hyvinvointiin ja liikunnan määrään. Liikunta & Tiede 55: 2-3/18.)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.