Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 3/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Miten olisi nopea pingisturnaus, kyykkytreeni tai vaikka juoksukisa?

Valitse kisamuodoksi sprintti, keskipitkä tai maraton. SprintGame on hauska ja yhteisöllinen liikuntapeli. Luo oma turnaus SELAIMESSA tai osallistu turnaukseen lataamalla ilmainen SprintGame-mobiilisovellus.

Tulosta maaliskuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Lisää liikettä amiksiin – miksi? Nuorten sosiaalista hyvinvointia edistävät nuorten yhdessä suunnittelema ja toteuttama liikkuminen sekä myönteisiä vuorovaikutustilanteita tulevat liikkumistilanteet. Myös henkilökunnan osallistumisella on iso merkitys: suunnitelmien tekeminen yhdessä sekä roolimallina toiminen tukevat liikkumisen kokemista mielekkäänä.

Haapala H. 2018. Lisää liikettä koulupäivään ja sen yhteyteen: katse kohti vähän liikkuvien oppilaiden, viihtyvyyden ja henkilökunnan tukemista. Liikunta & Tiede 55: 1/18. 

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.