Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 12/2023

Olet täällä

 

 

                                 

Hei sinä liikuttaja!

Tervetuloa lukemaan Liikuntaimpulssia! SAKU ry:n Liikkuva amis -toiminnan viestintä tapahtuu tämän kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen kautta. Joulukuun uutiskirje sisältää:

  • tulevien Liikkuva amis -kohtaamisten ajankohdat sekä teemat

  • edellisen kohtaamisen tärkeimmät nostot

  • SAKU-toiminnan ajankohtaisen noston

  • liikuntavinkin arjen aktivointiin

 

 

 

Liikkuva amis -polun kevään 2024 kohtaamiset

13.2.2024 klo 14.00–16.00 Polun 3. kohtaaminen: Uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen (Teams)
21.3.2024 Ideoidenvaihtopäivä Savon ammatti- ja aikuisopisto Sakky, Kuopio
21.5.2024 klo 14.00–16.00 Polun 4. kohtaaminen: Osaksi arkea (Teams)

Lisätietoa Liikkuva amis -sivustolta.

Liikkuva amis -polun 2. kohtaamisen nostot 

Lukuvuoden 2023–2024 Liikkuva amis -polun toinen kohtaaminen pidettiin 12.12. Kohtaamisessa kerroimme Liikkuva amis -polun kuulumisia, kävimme läpi Hyvinvoinnin vuosikellon ja ideapankin käyttöä sekä muistuttelimme niiden hyödyntämisestä oppilaitosten arjessa. Katsoimme myös SAKU ry:n kampanjoita ja tulevia tapahtumia. Lisäksi koulutuskoordinaattori Elisa Brusila kertoi tutortoiminnasta. Tutortoiminta, erityisesti liikuntatutorit ja heidän roolinsa oppilaitoksissa sai aikaan mukavaa keskustelua. Keskustelua kävimme myös siitä, kun oppilaitos muuttaa. Miten on etsittävä ja selvitettävä liikuntapaikkoja uudessa sijainnissa, että jatkossakin fyysistä aktiivisuutta saadaan pidettyä yllä.

Täältä löydät kohtaamisen diat sekä tutortoiminnan esittelydiat.

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen pidetään Teamsin välityksellä 13.2.2024 klo 14–16.
Tervetuloa mukaan, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Voit osallistua, vaikka et olisikaan ollut mukana aiemmissa kohtaamisissa, tai jos joku kohtaaminen on jäänyt välistä.

Kohtaamisen aiheena on uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen:

  • Työkalupakki ja sen teemat
  • Hyvinvoinnin vuosikello (toiminnan päivittämisen näkökulmasta)

Ennakkovalmistautuminen:

Jokaiseen kohtaamiseen pyydetään osallistujia tekemään jonkinlainen ennakkovalmistautuminen. Tämän voit tehdä yksin tai yhdessä kollegoiden kanssa. 

Ennakkovalmistautuminen Liikkuva amis -polun 3. kohtaamiseen: Päivittäkää syksyllä 1. kohtaamiseen tekemäänne oman toiminnan suunnitelmaa: Mihin panostetaan, mitä toimintaa tauotetaan tai mitä uutta otetaan mukaan. Hyödyntäkää Liikkuva amis-työkalupakkia toiminnan päivittämisessä.

Jaa oma toimintasuunnitelmasi muille polkulaisille nähtäväksi yhteiseen Padlet -alustaan. Näin saadaan kaikkien erilaiset toimintatavat nähtäville ja niistä oppittavaksi.

Liikkuva amis -polun 3. kohtaamisen tiedot ja Teams linkin löydät täältä.

Tulevia tapahtumia

Henkilöstölle:

Talvikisat 2.-4.2.2024, Savonlinna
Henkilöstön talvikisoissa lajeina on hiihto, keilaus, uinti, sähly sekä ekstralaji. Kisat on tarkoitettu niin aktiiviharrastajille kuin vasta-alkajillekin. Ilmoittautuminen päättyy 18.1.2024. Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä

Opiskelijoille:

Opiskelijoiden virtuaalikahvila keskiviikkona 17.1.2024 klo 9.15–10.15
Vuoden ensimmäisen virtuaalikahvilan aiheena on digipelaaminen. Muun muassa pelaamisen hyötyjä ja haittoja käsitellään ehkäisevän päihdetyön asiantuntija Anu Rautaman johdolla. Virtuaalikahvila on maksuton, osallistava ja sen voi ottaa käyttöön niin ryhmänä luokassa kuin etäopinnoissakin. Virtuaalikahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteeen. Lisätietoa virtuaalikahvilasta ja Teams-linkin osallistumista varten löydät täältä. 

Yhteiset:

Ilma-aseiden kotiratakisa
Tammi-maaliskuun ajan kotiratakisana on ilma-ase-ammunta. Lajeja löytyy kaksi ja ne ovat ilmakivääri ja ilmapistooli. Kotiratakisaan voit osallistua oman paikkakuntasi ampumaradalla ja tehdä tuloksen tammi-maaliskuun aikana. Sarjoja on kaksi; kokemusta omaavien kilpasarja ja aloittelijoiden rentosarja. Kotiratakisa on tarkoitettu sekä henkilöstölle että opiskelijoille. Lisätietoa kotiratakisasta löydät täältä.

Virkeyttä ja voimaa -vinkkivihko liikuntaan

Hengitysliiton julkaisemasta vinkkivihosta löytyy liikuntavinkkejä jokaiseen vuodenaikaan. Vinkkejä on sisä- ja ulkolajeihin, mutta myös hengitysharjoitteita. Vihkosta löytyvät lajit on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Vinkkivihko, sekä muita liikettä lisääviä ideoita löytyy Liikkuva amis -ideapankista.  

 

Ihanaa joulua ja liikunnallista uutta vuotta!