Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 12/2018

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Joulukalenterista liikettä joulun odotuksen jokaiseen päivään

Nyt on tontuille tarjolla liikettä! UKK-instituutin Smart Moves- ja TEKO-hankkeiden toiminnallisen joulukalenterin luukuista avautuu hyvää oloa lisäävä tehtävä joulun odotuksen jokaiselle päivälle. Arkipäivien tehtävät on suunnattu opiskelun tauottamiseen, ja viikonlopuille löytyy muita vinkkejä oman hyvinvoinnin lisäämiseen. Joulukalenteria ovat olleet laatimassa myös SAKU ry ja Fressis.

Kurkista tämän päivän luukkuun (bit.ly/joulukalenteri2018)
Iloista joulun odotusta!

Tulosta joulukuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Noin 70 % Liikkuva opiskelu -kyselyyn vastanneista opiskelijoista haluaisi liikkua enemmänja noin 60 % vastanneista kokee, että liikunta tukee omaa opiskelua. (Kämppi, Inkinen, Kujala, Tammelin & Laine 2018. Lisää liikettä ammattiin opiskelun tueksi. Tuloksia ammattiin opiskeleviennuorten liikkumisesta, ajatuksia liikkumisen lisäämisestä ja ennusteita fyysisestä työkyvystä. LIKES-tutkimuskeskus)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.