Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 1/2024

Olet täällä

 

 

                                 

 

Hei sinä liikuttaja!

Tervetuloa lukemaan Liikuntaimpulssia! SAKU ry:n Liikkuva amis -toiminnan viestintä tapahtuu tämän kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen kautta. Tammikuun uutiskirje sisältää:

  • tulevien Liikkuva amis -kohtaamisten ajankohdat sekä teemat
  • Liikkuvan opiskelun opiskelijakyselyn
  • SAKU-toiminnan ajankohtaisen noston
  • liikuntavinkin arjen aktivointiin

 

 

Liikkuva amis -polun kevään 2024 kohtaamiset

13.2.2024 klo 14.00–16.00 Polun 3. kohtaaminen: Uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen (Teams)
21.3.2024 Ideoidenvaihtopäivä Savon ammatti- ja aikuisopisto Sakky, Kuopio
21.5.2024 klo 14.00–16.00 Polun 4. kohtaaminen: Osaksi arkea (Teams)

Lisätietoa Liikkuva amis -sivustolta.

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen pidetään Teamsin välityksellä 13.2.2024 klo 14–16.
Tervetuloa mukaan, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Voit osallistua, vaikka et olisikaan ollut mukana aiemmissa kohtaamisissa, tai jos joku kohtaaminen on jäänyt välistä.

Kohtaamisen aiheena on uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen:
• Työkalupakki ja sen teemat
• Hyvinvoinnin vuosikello (toiminnan päivittämisen näkökulmasta)

Ennakkovalmistautuminen:
Pyydämme, että valmistaudut kohtaamiseen etukäteen. Valmistautua voit yksin tai yhdessä kollegoiden kanssa.
Ennakkovalmistautuminen Liikkuva amis -polun 3. kohtaamiseen: Päivitä syksyllä 1. kohtaamiseen tekemääsi oman toiminnan suunnitelmaa: Mihin panostetaan, mitä toimintaa tauotetaan tai mitä uutta otetaan mukaan. Voit hyödyntää Liikkuva amis-työkalupakkia toiminnan päivittämisessä.
Jaa oma toimintasuunnitelmasi muille polkulaisille nähtäväksi yhteiseen Padlet -alustaan. Näin saadaan kaikkien erilaiset toimintatavat nähtäville ja niistä oppittavaksi.

Liikkuva amis -polun 3. kohtaamisen tiedot ja Teams linkin löydät täältä.

Liikkuvan opiskelun opiskelijakysely

Liikkuva opiskelu on kehittänyt Nykytilan arviointi opiskelijoille -työkalun, joka tukee opiskelijoiden osallisuutta. Maksuttoman työkalun avulla opiskelijat voivat arvioida oman oppilaitoksensa liikkumiseen liittyviä käytäntöjä sekä omaa liikkumistaan opiskelupäivän aikana. Kyselyä voi hyödyntää koko oppilaitoksessa tai vain osassa oppilaitosta. Oppilaitos saa koosteen vastauksista. Lisätietoa kyselystä löytyy täältä.

SAKU ry:n tapahtumia henkilöstölle

Talvikisat 2.-4.2.2024, Savonlinna

Vielä ehtii ilmoittautua talvikisoihin! Henkilöstön talvikisoissa lajeina on hiihto, keilaus, uinti, sähly sekä ekstralaji. Kisat on tarkoitettu niin aktiiviharrastajille kuin vasta-alkajillekin. Ilmoittautuminen päättyy 18.1.2024. Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä.

Ilma-aseiden kotiratakisa 1.1.-31.3.2024

Tammi-maaliskuun ajan kotiratakisana on ilma-ase-ammunta. Lajeja löytyy kaksi ja ne ovat ilmakivääri ja ilmapistooli. Kotiratakisaan voit osallistua oman paikkakuntasi ampumaradalla ja tehdä tuloksen tammi-maaliskuun aikana. Sarjoja on kaksi; kokemusta omaavien kilpasarja ja aloittelijoiden rentosarja. Kotiratakisa on tarkoitettu sekä henkilöstölle että opiskelijoille. Lisätietoa kotiratakisasta löydät täältä.

Askeleita luontoon -kalenteri

Liikkuva amis -sivuston ideapankkiin on päivitetty Mielenterveyden keskusliiton Askeleita luontoon -kalenteri. Kalenterista löytyy helppoja vinkkejä luonnossa liikkumiseen sekä joka kuukaudelle neljä erilaista vuodenajat huomioivaa tehtävää. Tehtäviä voi tehdä yksin tai porukassa, lähimetsässä tai kaupungin puistossa. Kalenterin löydät täältä.