Tuomas Holopainen SAKUstars-kulttuurikilpailun suojelijaksi

Olet täällä

Valtakunnallinen SAKUstars-kilpailu järjestetään Joensuussa vuonna 2025. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Nightwish-muusikko Tuomas Holopainen ovat allekirjoittaneet sopimuksen kulttuurikilpailu SAKUstarsin suojelijan tehtävästä. SAKUstars on kaikille ammatillisille opiskelijoille tarkoitettu tapahtuma, joka järjestetään Joensuussa 8.–10.4.2025. Paikalle odotetaan jopa 600 opiskelijaa ympäri Suomen. Suojelijana Holopainen toimii kilpailun symbolisena esikuvana antaen nimensä ja kasvonsa kilpailun käyttöön.

SAKUstarsissa kilpaillaan kymmenissä lajeissa, joita on yksinlaulusta ryhmätanssiin. Tapahtuman tarkoitus on kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksissa ja antaa heille mahdollisuus tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei opiskeluarjessa pääse näkyväksi. Kilpailussa tärkeää ei ole menestyminen vaan osallistuminen. SAKUstarsia on järjestetty vuodesta 1953 lähtien.

Tapahtuman suojelija on perinteisesti joku, joka tekee ammattimaisesti työtä kulttuurin parissa. Holopainen otti haasteen vastaan mielellään.

– Olen aika ronkeli sen suhteen, mihin lähden mukaan omilla kasvoillani ja nimelläni. SAKUstarsissa on ehdottomasti jotakin, mikä vetoaa minuun syvästi, hän kertoo.

– Luovuus ja mielikuvitus nostavat ihmiset muiden eliöiden yläpuolelle. Niiden avulla on parhaimmillaan käyty kuussa ja pahimmillaan kehitetty atomipommi, mutta koska olen pohjaton optimisti, uskon, että luovuus ja mielikuvitus auttavat meitä pelastamaan maailman.

Riveriassa ensisijaisen tärkeää oli, että suojelija jakaa samanlaiset arvot sekä koulutuskuntayhtymän että SAKUstarsin kanssa. Näitä arvoja ovat vastuullisuus, vaikuttavuus ja ihmislähtöisyys. Lisäksi etsittiin henkilöä, joka voisi omalla esimerkillään näyttää, että parhaimmillaan luovasta harrastuksesta voi tehdä itselleen ammatin.

– Olemme todella tyytyväisiä ja ylpeitä, että saimme tapahtuman suojelijaksi Tuomas Holopaisen kaltaisen henkilön. Hänessä yhdistyvät kaikki toivomamme asiat, toteaa Riverian henkilöstö- ja viestintäjohtaja sekä SAKU ry:n hallituksen jäsen Teemu Kokko.