Stipendit kahdeksalle aktiiviselle opiskelijalle

Olet täällä

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä SAKU-toimintaan osallistuneille ja harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Tänä keväänä stipendit myönnettiin kahdeksalle opiskelijalle.

Stipendihaun valintakriteereissä huomioidaan ammattiin opiskelevan monipuolinen osallistuminen SAKU-toimintaan, kuten esimerkiksi SAKUstars-kulttuurikilpailuihin, liikunnan liikuntatapahtumiin, tutortoimintaan tai Hyvinvointivirtaa-viikolle. Hakijalta edellytetään myös aktiivista osallistumista ja/tai muiden innostamista sekä opintojen hoitamista. Arvostusta valinnassa annetaan oman oppilaitoksen yhteisöllisyyttä kehittävälle toiminnalle, ei niinkään esimerkiksi yhden lajin huippuosaamiselle.

Stipendihaku on avoinna läpi vuoden. Stipendinsaajat valitaan keväisin. Arvoltaan 200 euron stipendit myönnettiin tänä keväänä kahdeksalle opiskelijalle

Stipendinsaajat 2024

Hanna-Leena Hautamäki, Ammattiopisto Spesia
Hanna-Leena Hautamäki on palkittu SAKUstars-kulttuurikisojen kirjoitelmasarjassa kolmena vuonna peräkkäin. Hän on osallistunut suunnitelmallisesti ja sitoutuneesti SAKU-toimintaan itselleen sopivissa lajeissa – kirjoitelmien ja runojen parissa. Omalla sitoutuneella esimerkillään hän on innostanut myös nuorempia opiskelijoita kirjoittamisen pariin.

Leo Korte, Stadin AO
Leo Korte on osallistunut kolmena vuonna SAKUstars-kulttuurikisoihin, joissa hänet on palkittu vuosittain useissa musiikin sarjoissa. Leo on luonut hyvää ilmapiiriä niin oppilaitoksen tapahtumissa kuin kilpailumatkoilla. Hän on osallistunut tapahtuman markkinointiin myös oppilaitoskiertueilla.

Cazu Kropsu, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Cazu Kropsu on kiinnostunut oppilaitoksen sisäisestä ja eri tahojen välisestä yhteistoiminnallisuudesta. Cazu osallistui SAKUstars-kisoihin 2024 yksinlaulu- ja kirjoitelmalajeissa. Palkintona kisoista tuli kirjoitelmalajin voitto.
Cazu toimii harrasteyhteisöissään aktiivisena osallistajana sekä nykyisin myös apuohjaajana.

Aliina Matila, Koulutuskeskus Sedu
Aliina Matila osallistui SAKUstars-kilpailutapahtuman järjestämiseen Kurikassa vieraita ohjaten ja Sedua erilaisissa kohtaamisissa edustaen. Hyvinvointitutorina hän on ollut mukana Hymyn avainkohtaamissa opiskelijaedustajana sekä Tampereella että Seinäjoella.
Hän ollut tuottamassa Sedun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus videon sekä opiskelijan kohtaamiseen videon. Syksyllä Aliina osallistuu Lapualla SAKU ry:n Amistamo-tapahtuman järjestelyihin.

Miku Muhonen, Business College Helsinki
Miku Muhonen on osallistunut SAKU ry:n harrasteliikuntatoimintaan lajinaan salibandy. Oppilaitoksessa hän on ollut mukana järjestämässä välituntiliikuntaa ja Hyvinvointivirtaa-viikkoa. Teemaviikolla hän järjesti koko oppilaitokselle koripalloturnauksen sekä toimi tuomarina turnauksessa.
Miku on osallistunut aktiivisesti oppilaitoksen toiminnallisiin projekteihin ja työskennellyt ansiokkaasti vapaaehtoisena useissa isoissa tapahtumissa. Toiminnassaan hän edistää vastuuntuntoisesti opiskelijoiden turvallista liikuntakulttuurin syntymistä.

Juho Pelkonen, Koulutuskeskus Sedu
Juho Pelkonen on aktiivinen hyvinvointitutor, joka on ollut mukana muun muassa Liikevirtaa- ja Hyvinvointivirtaa-tapahtumissa. Juhon mielestä on mukava suunnitella, toteuttaa ja järjestää tapahtumia. SAKUgames-tapahtumassa Juho pelasi Sedun katukorisjoukkueessa.
Hän on ollut mukana myös järjestämässä Hymy-hankkeen avainkohtaamista Seinäjoella sekä toiminut Sedun Hymy-tiimissä aktiivisena opiskelijajäsenenä.

Miranda Tilanterä, Stadin AO
Miranda Tilanterä on yllättänyt ja luonut hienoja elämyksiä oppilaitosyhteisössä kuvataiteen, taidekäsityön, sanataiteen ja esittävän taiteen monipuolisella osaamisellaan. SAKUstars-kisoihin hän on osalllistunut kolmena vuonna tullen palkituksi monessa sarjassa. Miranda on osallistunut SAKUstars-tapahtuman markkinointiin ja rohkaissut opiskelijoita osallistumaan kisoihin.

Ella Toivonen, Stadin AO
Ella Toivonen intoutui osallistumaan SAKUstars-kisojen talenttiin sekä karaokeen oman jännityksensä voittaen. Hän rakasti esiintymistä ja sai esityksestään paljon ansaittua huomiota.
Ella on myös erittäin aktiivinen tutortoiminnassa. Kun aktiivisia toimijoita oppilaitoksessa tarvitaan, niin Ella on valmiina.