SAKUgames huipensi liikuntakevään rennon letkeästi

Olet täällä

Aurinkoa koko taivaan täydeltä. SAKUgames-tapahtumassa opiskelijat höntsäsivät harrastesarjoissa tai pistivät yhden vaihteen vielä lisää kilpasarjoissa kaikkiaan kymmenessä lajissa. Torilla tapahtumaan virittäydyttiin minikisoissa, joissa testattiin muun muassa nopeutta, notkeutta ja pelisilmää. DJ viritteli hyvät musiikit, ja väki liikkui tapahtumassa rennon kesäisellä kisafiiliksellä.

Tämän kevään SAKUgames-tapahtumaan osallistuneita hellittiin jopa helteisellä säällä. Hymy oli herkässä jo tiistaina, kun biitsi- ja koriskentät viriteltiin Tampereen Kaukajärvellä tapahtumatorin molemmille puolille. Ihan kävelyetäisyydelle toisistaan ei kaikkia lajeja pystytty sijoittamaan, kun kaksipäiväisen monilajitapahtuman valikoimassa olivat beach volley, erkkasäbä, e-urheilu, frisbeegolf, minigolf, katukoris, keilaus, SAKU-sähly, toistovoimapunnerrus ja tansanialainen jalkapallo.

Stadin AO:n joukkueessa panostettiin biitsiin ja katukorikseen. Katukoris järjestettiin viime keväänä ensimmäistä kertaa, ja laji otti tapahtumassa heti oman paikkansa. Tälle keväälle joukkuemäärä enemmän kuin tuplaantui, kun viime vuoden seitsemän joukkueen lukumäärä nousi kuuteentoista joukkueeseen. Eikä hullummalta näyttänyt biitsilläkään, kun siellä joukkuemäärä lisääntyi kahdeksalla, ja hiekalla mestaruuksia tavoitteli 22 joukkuetta.

-Meillä on neljä joukkuetta biitsilentiksessä ja kolme joukkuetta katukoriksessa. Tapahtumassa on ollut kiva meno sekä hauska ja rento tunnelma. Opiskelijat tuntuvat viihtyvän myös tapahtumatorilla tehtäviä tekemässä, kertoo Stadin AO:n Linda Cainberg.

-Kyllähän tällainen tapahtuma kasvattaa yhteisöllisyyttä. Osallistuessa tutustuu uusiin ihmisiin. Tämä on hieno päivä, jonka opiskelijat muistavat pitkään.

Kentillä vahvistetaan yhteishenkeä

Katukoriksessa nähtiin joukkueiden välillä tiukkoja vääntöjä. Yksi jännittävimmistä otteluista oli poikien harrastesarjan finaali, jossa kirkkainta mitalia tavoittelivat Keuda Kerava ja Vuoksi. Ottelu eteni viimeisille sekunneille asti tasaisena, ja lopulta Keuda Kerava tuuletti villisti voittoa luvuin 11–10. Vuoksin Hermanni Pihlaja kuvasi otteluita joukkueelleen sopivan haastaviksi.

-Moni meistä ei ole pelannut korista pitkään aikaan, joten harrastesarjassa oli meille tarpeeksi haastetta. Neljä meistä on pelannut aiemmin joukkueessa korista, mutta nyt pelataan höntsää.

-Jos aikatauluun olisi mahtunut joku toinen laji, niin se olisi ollut koko joukkueelle frisbeegolf. Aika kivaa täällä on ollut, joten voisin kyllä tulla uudestaankin. Vaikka meillä on aina ollut hyvä yhteishenki, niin täältä sitä tulee vielä lisää.

Vuoksin koripalloilijoilla on nyt kahdesta viimeisestä SAKU-koriksen turnauksesta kaulassaan hopeiset mitalit. Molemmissa turnauksissa kulta lipesi käsistä pienimmällä mahdollisella erolla. Syksyn koripallossa joukkueella onkin selkeä tavoite.

-Tarkoitus on pelata myös syksyn turnauksessa. Mennään nappaan silloin se kulta pois, heittää Hermanni Pihlaja.

Sasky vei SAKU-sählyn voiton

Keskiviikkona pyöritettiin Spiral-hallissa urakalla pallopelejä, kun mestaruuksia tavoiteltiin tansanialaisessa jalkapallossa, erkkasäbässä ja SAKU-sählyssä. Toivottavasti ehditte poiketa myös siellä katsomossa, sillä joukkueet tarjosivat peleissä jännitystä koko rahalla.

Erkkasäbässä kulta ratkaistiin voittolaukauksilla, joissa Spesia Pieksämäki ratkaisi ottelun Spesia Turkua vastaan luvuin 4-3. Poikien SAKU-sählyssä pronssipelissä mentiin voittolaukauksiin, joissa  Keuda oli Sedua parempi 8-7 ja kultapelissä Sasky oli KAOa parempi maalin erolla luvuin 8-7.

Saskyn kapteeni Teemu Halmela oli pelin jälkeen tyytyväinen, kun joukkue sai viime vuoden pronssit kirkastettua kultaisiksi mitaleiksi. SAKU-sählyssä joukkueet muodostetaan osaamisalakohtaisilla joukkueilla. Kovin ala löytyi tällä kertaa putkialalta.

-Aika raskas turnaus oli, kun peleissä oli kova tempo ja täällä oli aika lämpimät olosuhteet. Meillä pelaajat oli fyysisiä, ja joukkueella oli hyvä taistelutahto ja halu voittaa. Nämä ovat kivoja tapahtumia, kun pääsee välillä tekemään yhdessä muutakin kuin opiskelemaan.

Tulokset
Kuvagalleria