Korisvaltikka pysyi Tredulla

Olet täällä

Opiskelijoiden koripalloturnaus pelattiin torstaina 26.1. Espoon Summahallissa. Turnauksessa jaettiin poikien kilpa- ja harrastesarjojen mestaruudet. Kilpasarjassa Tredu jatkoi vakuuttavaa menoa vieden kolmannen mestaruuden peräkkäin. Harrastesarjaa hallitsi yhtä vakuuttavasti Turun ammatti-instituutti.

Opiskelijoiden koripallon kilpa- ja harrastesarja pelattiin yksinkertaisina sarjoina, joissa molemmissa oli mukana neljä joukkuetta. Kilpasarjassa toisistaan mittaa ottivat Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko.

Tredu lähti kisaan ennakkosuosikkina, sillä lähes samalla kokoonpanolla joukkue oli jo varmistanut kaksi aiempaa mestaruutta. Sama tahti jatkui tämän vuoden turnauksessa, jossa joukkue otti kolme voittoa piste-erolla 128 – 50.

-Meistä kolme pelaajaa pelaa Pyrinnön divaria ja A-sarjaa, yksi pelaa Raholassa, yksi katukorista, yksi Pyrsan miehissä ja loput pelaajista on A-poikia. Joukkue on ollut kasassa kolmessa SAKUn turnauksessa ja niistä on tullut kaikista voitto, kertoo Mikko Nurmi.

Nurmi opiskelee Tredussa kolmatta vuotta varastonhoitajaksi. Joukkueesta puolet valmistuu keväällä, joten ensi vuonna kärkipaikkaa Tredulta on vähän helpompi lähteä pois haastamaan.

-Turnaukset ovat olleet hienoja kokemuksia. Täällä näkee tuttuja ja peleissä on rento meininki. Meidän joukkueessa kaikki pelaa vahvuuksillaan. Kaikki myös puolustaa niin hyvin kuin pystyy.

Kilpasarjassa toiseksi sijoittui Raseko ja kolmanneksi Kpedu.

 

Ensi vuonna kilpasarjaan

Harrastesarjassa voittoon nousi Turun ammatti-instituutti. Hopeiset mitalit ojennettiin Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan joukkueelle ja pronssiset mitalit Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian joukkueelle.

Turkulaiset James Mertala ja Leufat Abdullahu olivat luottavaisia kahden voitetun pelin jälkeen. Ennen finaalipeliä voitto asetettiin ainoaksi mahdolliseksi tavoitteeksi.

-Harrastesarja on ollut meille liian helppo. Kyllä me tämä homma voitetaan, arvioi Mertala.

-Meillä on hyvä joukkuehenki, ei mitään turhaa riitelyä. Meidän pelaajista kolme on aiemmin pelannut sarjassa. Kolmikko muodostaa joukkueen tukipilarin. Ensi vuonna voitaisiin pelata kilpasarjassa, suunnittelee Abdullahu.

Tulokset

Kuvagalleria