Työkyvyn tekijöitä muistettiin Vierumäellä

SAKU ry on 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi halunnut eri yhteyksissä muistaa henkilöitä ja jäsenyhteisöjä, jotka ovat merkittävällä tavalla myötävaikuttaneet SAKU ry:n toimintaan, tuoneet toimintaan uusia avauksia ja tehneet töitä ammatillisen koulutuksen liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointitoiminnan hyväksi.

Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät tarjosivat oivat puitteet muistaa SAKU ry:n juhlavuoden tauluilla kahta henkilöä, jotka ymmärtävät hyvinvoinnin monipuolisen kokonaisuuden ja ovat omalla työpanoksellaan edistäneet hyvinvointiasioita. 

Asta Heino, opinto-ohjaaja, Koulutuskeskus Tavastia
Asta Heino on ollut aktiivisesti kehittämässä Aktiivisesti ammattiin -mallia sekä Ammattiosaajan työkykypassin sisältöjä ja toimintamalleja. Yhtenä kehitystyön tärkeimpänä osana Asta vastasi terveystiedon ”Aktiivisesti ammattiin” -opetuspaketin ideoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta. Asta Heino on hyvinvoinnin puolestapuhuja ja innostaja omassa oppilaitoksessaan niin opiskelijoille kuin henkilöstöllekin.

Timo Kalmakoski, liikunnan lehtori, Lapin Urheiluopisto
Timo Kalmakoski on kehittänyt Lapin Urheiluopiston liikunnan perustutkinnon opiskelijoille opiskelijalta opiskelijalle toimivan työhyvinvoinnin tukemis- ja tekemismallin. Yhteistyö on käynnistynyt eri ammattiopistojen ja Lapin Urheiluopiston välillä sekä levinnyt hyödynnettäväksi myös muiden urheiluopistojen kautta.