Tosielämän tähtiä yli 140 tiimissä

 SAKU ry:n henkilöstön Tosielämän tähti -liikuntakampanja starttasi maanantaina 1. syyskuuta. Tiimejä on ilmoittautunut mukaan yli 140, ja vielä ehtii hyvin mukaan. Tosielämän tähti on ammatillisen koulutuksen henkilöstölle suunnattu liikuntakampanja, jossa jokainen voi onnistua!
 
Terveysliikunnan suosituksen ja kampanjan tavoitteiden saavuttamiseen riittää vajaan puolen tunnin satsaus omaan hyvinvointiin päivittäin!
 
Valittavana Rento- tai Kilpasarja
Terveysliikunnan suositus määrittää tavoitteeksi kestävyyskuntoa parantavaa liikuntaa 2 tuntia ja 30 minuuttia sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa kohentavaa liikuntaa kaksi kertaa viikossa tai askeleita kerryttäen vähintään 10 000 askelta päivässä. 
 
Tosielämän tähti -liikuntakampanjassa tavoitteeseen tähdätään Rento- ja Kilpasarjoissa, joissa liikkumista seurataan enimmillään kahdeksan osallistujan tiimeissä. Rentosarjassa tiimi menestyy keräämällä viikoittaisen terveysliikunnan suosituksen mukaisesti minuutteja ja/tai askeleita. Rentosarjassa palkintoja arvotaan tiimin viikoittaisen tavoitteen vähintään kahdeksana viikkona saavuttaneiden tiimien kesken. Rennosti liikkuvat keräävät askeleita tai minuutteja myös arkisista askareista. 
 
Kilpasarjassa jokainen liikuttu minuutti vie omaa tiimiä kohti Kilpasarjan kärkitilaa. Kilpasarjassa palkitaan eniten liikkuvat tiimit. Kilpasarjassa hyötyliikunta jää laskettujen minuuttien ulkopuolelle. 
 
Kilpasarjassa kärkitiloilla liikkuvat WinNovan Wintiöt, Hyrian Reippaat ja Beettasalpaajat5 Omniasta. Rentosarjassa tiimitavoitteen täyttymistä osoittavia hymynaamoja ei vielä ole tuloslistalle päivittynyt, mutta suorituksia on aikaa kerätä ja tallentaa vielä sunnuntaihin asti. 
 
Löytyykö amiksista idoleita?
Minuuttien ja/tai askeleiden keräämistä siivitetään kampanjan aikana viikkohaasteilla, joissa menestyminen edellyttää tiimiläisten yhteistyötä ja luovuutta, jotta liikkeelle saadaan sekä tiimin jäsenet että välillä myös muuta oppilaitoksen väkeä. Syksyn viikkohaasteet ovat tosielämän - ja tosi-TV:n hengessä - seuraavat: Amiksen idoli, Koulun kaamein kuski, Duunit kuntoon, Vain askeleita ja Sinnittelijät. 
 
Ensimmäinen viikkohaaste on jo huomenna, jolloin toivottavasti mahdollisimman monessa oppilaitoksessa nähdään tiimien toteuttamia tempauksia. Liikkeelle joukkoja voidaan haastaa esimerkiksi isolla taukojumpalla, haasteottelulla tai flashmobilla. Viikkohaasteet raportoidaan SAKU ry:n Facebook-sivulla. Haasteiden onnistuneimmat toteutukset palkitaan mukavilla palkinnoilla. Perjantain tapahtumat tulee raportoida 8.9. klo 12.00 mennessä.