Taitoja tutoreille

SAKU ry järjestää harrastetutoreille kolmiosaista koulutusta. Tarjolla on sekä valtakunnallisia ja kaikille avoimia koulutuksia että räätälöityjä tilauskoulutuksia omassa oppilaitoksessa tai yhteistyössä lähialueen oppilaitosten kanssa.

Koulutus antaa sekä opiskelijatutoreille että henkilöstöön kuuluville koordinaattoreille valmiudet aktivoida opiskelijoita toimimaan harrastustoiminnan toteuttajina. Oppilaitoksissa harrastetutorit toimivat henkilöstöön kuuluvan koordinaattorin apulaisina. Tutorit ideoivat ja suunnittelevat toimintaa, ohjaavat kerhoja, järjestävät tapahtumia, markkinoivat opiskelijoille erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja välittävät opiskelijanäkökulmia koordinaattoreille.

Harrastetutorkoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet harrastekerhojen ja -ryhmien ohjaukseen sekä tapahtumien järjestämiseen, vahvistaa esiintymistaitoja ja tukea opiskelun jälkeistä työllistymistä.

Lisää toimintaa
Harrastustoiminnan tutorina toimiminen sopii aktiivisille opiskelijoille, jotka haluavat saada oppilaitokseen lisää toimintaa, tapahtumia ja säpinää. Tutoreiden lisäksi koulutukseen kutsutaan henkilöt, jotka toimivat oppilaitostensa harrastustoiminnan koordinaattoreina. Koulutuksessa harrastetutorit ja koordinaattorit oppivat työskentelemään yhdessä oppilaitoksen harrastustoiminnan kehittämiseksi.

Koulutus sisältää kolme osaa, yhden jokaiselle opiskeluvuodelle. Osat 1 ja 2 antavat valmiuksia toisten opiskelijoiden ohjaamiseen ja osallisuuden lisäämiseen. Osalla 3 keskitytään omien työllistymistä edesauttavien tietojen ja taitojen kehittämiseen. Koulutusta tukevat tukimateriaalit Koordinaattorin kansio ja Harrastetutorin kansio.

Harrastetutorien koulutukset

1. osa

  • harrastetutor-toiminta
  • ryhmän ohjaaminen
  • esiintyminen
  • kerhotoiminta

2. osa

  • tapahtuman järjestäminen

3. osa

  • "Koulutuksesta työelämään"
  • valmiuksia työelämään siirtymiseen

Lisätiedot ja koulutusten tilaukset:

Projektityöntekijä Tiina Kemppi, tiina.kemppi@sakury.net, p. 0207 55 1018