Stipendinsaajat on valittu

SAKU ry on jakanut juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. Valintakriteereissä huomioitiin hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen johonkin SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen.

Kulttuurin päästipendi myönnettiin Omnian lähihoitajaopiskelija Ebunolowa Kiviselle, joka tänä ja viime keväänä on valloittanut laulutaidoillaan SAKUstars-kulttuurikilpailuissa. Vuoden sakulainen liikkuja on Minna Rönkkö Ylä-Savon ammattiopistosta. Minna on aktiivinen sakulainen liikkuja, joka on osallistunut muun muassa ammattiin opiskelevien yleisurheilu- ja hiihtokisoihin. Vuoden tutoropiskelija on Keudan Anni Suvisuo, jonka aktiivinen ote on näkynyt laajasti opiskelijoille Keudan opiskelijakunta Kuoman toiminnan kautta.

Onnittelut kaikille stipendin saaneille!

Kulttuuristipendit 2012
SAKUstara
Ebunolowa Kivinen, Omnia (300 euroa)
Ebunolowa on osallistunut kahtena vuonna SAKUstars-kulttuurikilpailuihin ja voittanut kaikista osallistumisistaan yksinlaulusarjoissa kulta- tai hopeamitalit. Hänen esiintymisensä ovat kerta toisensa jälkeen nostattaneet kisatunnelmaa ja yleisön hurraamaan seisaaltaan. Ebunolowa on esiintynyt monissa oppilaitoksensa juhlissa sekä SAKUstars-edustajana.

Iina Mäkinen, Keuda (100 euroa)
Rosa Väistö, Keuda (100 euroa)

Iina Mäkinen ja Rosa Väistö toimivat SAKUstars-kilpailujen kisatoimistossa tehtävänsä vastuullisesti hoitaen. Iinan vastuulla olivat muun muassa nettisivujen ja Facebook-sivun päivittäminen. Rosan tehtävänkuvaan kuuluivat muun muassa ennakkotyöt ja tulospalvelu.
 

Pauliina Kuikka, Porvoon ammattiopisto (100 euroa)
Pauliina Kuikka saavutti kultaa kulttuurikilpailujen yksintanssi-sarjassa. Pauliina oli Amiston joukkueen ilopilleri kilpailujen ajan. Oman tanssiharrastuksen rinnalla Pauliina ohjaa lapsiryhmiä tanssikoulussa. Pauliina toimii myös tutorina ja oppilaskunnan puheenjohtajana.
 

Miikka Kortelainen, Kainuun ammattiopisto (100 euroa)
SAKUstars-kisoissa hopeaa ja kaksi kunniamainintaa saanut Miikka Kortelainen tuo esityksissään huumorin avulla esille pohjoisen maaseudun yksinäisen miehen tuntoja.  Harrastustoiminnan tutorina Miikka on toiminut innostaen ja kannustaen kolme vuotta. Lähihoitajille Miikka on perustanut lukupiirin sekä omaan kotikyläänsä nuorten ”liikuntaseuran”: Jormuan Tarmokkaat Urheilijat. Lisäksi Miikka on ollut oppilaskunnan toimeenpaneva voima koko opintojensa ajan.
 

Maiju Piippo, Tampereen ammattiopisto (100 euroa)
Maiju Piippo on menestynyt SAKUstars-kulttuurikilpailussa 2012 voittaen taidetta kahdessa tunnissa sarjan, sijoittuen kolmanneksi Maalaukset-sarjassa sekä saanut kunniamaininnan sarjassa Mallin mukaan. Maiju on osoittanut samaa luovuutta ja taiteellisuutta myös hiusalan opinnoissaan.
 

Liikuntastipendit 2012
 

Vuoden sakulainen liikkuja
Minna Rönkkö, Ylä-Savon ammattiopisto (300 euroa)
Minna Rönkkö on oikea sakulainen liikkuja. Kolmen vuoden aikana hän on joka vuosi osallistunut opiskelijoiden yleisurheilu- ja hiihtokisoihin. Lisäksi Minna on pelannut oppilaitoksen tyttöjen salibandyjoukkueessa. Minna tekee tunnollisesti niin opiskelunsa kuin liikuntaharrasteensa.
 

Maria Naasko, Oulun seudun ammattiopisto (100 euroa)
Maria Naasko on hoitanut sekä urheiluakatemian treeneihin osallistumisensa että opintonsa mallikkaasti. Lentopallon A-tyttöjen SM-sarjassa hänen joukkueensa sijoittui viidenneksi ja SAKU ry:n kisoissa SM-hopealle.
 

Jere Kyllönen, Kainuun ammattiopisto (100 euroa)
Jere Kyllönen on koko opiskeluaikansa osallistunut Kainuun ammattiopiston joukkueissa SAKU ry:n kilpailuihin jalkapallossa, tansanialaisessa jalkapallossa, futsalissa, luokkasählyssä ja salibandyssä. Jere on toiminut myös harrastetutorina kolmen vuoden ajan.
 

Tutorstipendit 2012
 

Vuoden tutoropiskelija
Anni Suvisuo (250 euroa)

Anni Suvisuo on osallistunut Keudan oppilaskunta Kuoman toimintaan aktiivisena varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Kuomassa toimiessaan Anni on järjestänyt useita tapahtumia, rekrytoinut aktiivisesti joka vuosi oppilaskuntatoimijat sekä ideoinut oppilaskunnan joulujuhlat.
 

Lasse Rytkönen, Savon ammatti- ja aikuisopisto (100 euroa)
Lasse Rytkönen on ollut aktiivinen tutortoimija koko opiskeluajan. Lasse on esitellyt ammatillista koulutusta peruskouluissa, peruskoululaisten vanhempainilloissa sekä sidosryhmien edustajille ja muille vieraille oppilaitoksessaan. Omassa ryhmässään hän on hyvää opiskeluilmapiiriä luova henkilö, joka tukee myös heikommin menestyviä.
 

Katri Hatanpää, Tampereen ammattiopisto (100 euroa)
Lähihoitajaopiskelija Katri Hatanpää oli Tampereen ammattiopiston ensimmäinen ammattiosaajan työkykypassin suorittaja. Hän on omalla innostuksella ja esimerkillään tuonut passia esille opiskelijoille, henkilökunnalle sekä työpaikkaohjaajille.
 

Mira Rytkönen, Haapaveden ammattiopisto (100 euroa)
Mira Rytkönen on toiminut opiskelijakunnan puheenjohtajana 2009 - 2011, osallistunut tutorina uusien opiskelijoiden perehdytykseen ja toiminut juontajana useissa eri tapahtumissa. Mira sai ystävänpäivänä opiskelijakunnan avulias-tittelin.