Salibandyvoitot Turkuun ja Uuteenkaupunkiin

Ammattiin opiskelevien parhaat tyttö- ja poikajoukkueet kokoontuivat pelaamaan salibandymestaruuksista torstaina 12.2. Tampereelle. Poikien sarjassa finaaliin oli haettu paikkaa alkujaan kymmenessä alkulohkossa, joissa joukkueita oli mukana yhteensä 36. Tyttöjen sarjassa finaalipaikkaa tavoitteli kaikkiaan 13 joukkuetta. 
 
Lopputurnauksessa tyttöjen sarjan alkulohkon peleissä mailaa taitavimmin käyttivät viime vuoden finaalipelin joukkueet: Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida sekä Hyria Koulutus Oy. Eikä tahti hiipunut välieräpeleissäkään. Hyria saatteli Varalan pronssiotteluun lukemin 7 - 1 ja Novida Jyväskylän luvuin 7 - 4. Loppuotteluun Hyria lähti yrittämään mestaruuden uusimista. 
 
-Joukkuepeli ja hyvä henki ovat olleet peleissä meidän joukkueen vahvuuksia. Meidän pelaajista yksi pelaa ringetteä ja loput on säbän harrastajia. Jotkut ovat harrastaneet joskus säbää, osa pelaa 2-divaria ja muutama pelaa SM-sarjaa, kuvailevat Ina Leminen ja Nina Wickman Hyrian pelaajia.
 
Yhteisiä harjoituksia joukkueella ei ollut ennen turnausta, mutta tuntumaa joukkueelle oli haettu muutamalla harjoitusottelulla.
 
-Turnauksen alussa samassa joukkueessa pelaavat löysivät heti toisiaan hyvin, mutta loppupeleissä kaikki pelaajat ovat alkaneet löytymään, kuvaa pelin kehittymistä Nina Wickman.
 
Novida vahvempi finaalissa
 Ina Leminen ja Nina Wickman osallistuivat salibandyn lopputurnaukseen toista kertaa. Turnaukseen osallistuminen saa molemmilta pelaajilta kannatusta.  Peleissä näkee tuttuja pelureita seurajoukkueista ja muista kouluista, ja omien pelien välissä on hauska seurata muiden joukkueiden pelejä. 
 
-Ihan mahtavaa, että meillekin järjestetään omia tapahtumia. Usein tuntuu, että lukiolaisilla on kaikenlaisia tapahtumia enemmän. Tänne tultiin pelaamaan rennolla meiningillä. Finaalista on tulossa tiukka peli, eikä lopputulosta ei kannata ennustella. Sen näkee sitten, minne eniten maaleja menee, miettivät Leminen ja Wickman ennen viimeistä peliä. 
 
-Sekä tyttöjen että poikien finaalipelit pitäisi pelata tässä pääkatsomon edessä peräkkäin. Kultapelit kuuluvat tälle ainoalle, oikealle kentälle, lähettävät Hyrian pelaajat toivetta eteenpäin. 
 
Loppuottelusta tuli ennustusten mukaisesti tasainen. Finaalissa Hyria taipui Novidalle lukemin 3 - 4. Pronssiottelussa Jyväskylä oli Varalaa parempi luvuin 1 - 5. 
 
Finaali sytytti turkulaiset
Poikien A-lohkossa Oulun seudun ammattiopisto ja Turun ammatti-instituutti varmistivat tiensä jatkopeleihin. B-lohkossa väännettiin sijoituksista tasaisesti. WinNova, Jyväskylä ja Sampo pelasivat ottelunsa ristiin niin, että otteluiden jälkeen jokaisella joukkueella oli saldona yksi voitto. Kun jatkopaikat jaettiin maalieron perusteella, niin Sampo jäi loppupeleistä kahden maalin erolla ulos. 
 
Välierissä OSAO varmisti kultaotteluun paikkansa voittamalla Jyväskylän 6 - 2. Toisessa välieräottelussa nähtiin tukku maaleja, kun Turku oli WinNovaa parempi 8 - 6. Pronssiottelussa Jyväskylä oli WinNovaa parempi maalein 5 - 1.
 
OSAO ja Turku kohtasivat lopputurnauksessa sekä alkusarjassa että finaalipelissä. Alkusarjassa OSAO oli selvästi parempi luvuin 8 - 2. Finaaliotteluun Turku lähti liikkeelle täysin toisella vauhdilla.
 
-Kaikki taisivat vielä aamupelissä olla väsyksissä, eikä silloin vielä oikein tiedetty, mitä on vastassa. Tiedettiin myös, että alkupelissä ei ollut pakko voittaa, palasi aamupeliin Turun kapteeni Sami Tuominen.
 
-Finaalissa oltiin askeleen verran vastustajaa edellä. Joukkuepeli toimi, ja monesti pelattiin kaveri niin pussiin, ettei sieltä päässyt enää tekemään mitään.
 
Ottelun jälkeen koko hyväntuulinen ja sanavalmis Turun joukkue kerääntyi kapteeninsa tueksi haastatteluun mukaan. Ohjeista tärkeimmät olivat, että hyvää joukkuetta, hyvää joukkuehenkeä ja hyvää valmentajaa pitää kehua. Siis vielä työtä käskettyä. Tuomisen mukaan Turun voiton salaisuutena olivat hyvä joukkue, joukkuehenki ja valmentaja!