Salibandyn sarjoissa 50 joukkuetta

Opiskelijoiden salibandyn mestaruudet olivat jaossa 12.2. Tampereella. Poikien sarjassa finaaliin haettiin paikkaa kahdella alkukierroksella, joihin osallistui kaikkiaan 29 joukkuetta. Finaalissa lopullisia sijoituksia ratkottiin kuudella joukkueella. Alkulohkoissa vahvinta peliä esittivät Hyria Koulutus Oy ja Oulun seudun ammattiopisto A-lohkossa sekä Jyväskylän ammattiopisto ja Turun ammatti-instituutti B-lohkossa.

Välierissä kohtasivat Hyria ja Turku, joista finaaliin nousi Turku tuloksella   4 – 7. Toisessa välieräpelissä jyväskyläläiset olivat oululaisia parempia lukemin 8 – 6. Pronssiottelussa edettiin alkusarjan tahtiin, ja Hyria vei pronssin Oulua vastaan tuloksella 4 – 2. Tasaisen finaalipelin vei nimiinsä JAO, joka oli Turkua parempi lukemin 3 – 4.

-Meidän veskari Ville Karjalainen pelasi tänään hyvin. Joukkueella oli myös puolustusmotivaatio kunnossa, töitä tehtiin kentällä kahteen suuntaan. Alkusarjassa ei vielä niin kiinnostanut puolustaa. Johannes Jokinen oli kentällä mies paikallaan. Johannes painoi tänään kymmenkunta maalia menemään, antaa joukkueen kapteeni Markus Manninen joukkueelleen kehuja.

Manniselle ammattiin opiskelevien salibandyturnaus oli ensimmäinen. Tyytyväisyyttä tulokseen lisäsi fakta, että turnausvoitto oli Jyväskylän ammattiopistolle ensimmäinen.

-Finaalit päästiin pelaamaan tänne kunnon kentille ja suhteellisen suureen tapahtumaan, kun eri loppusarjojen hynttyyt oli lyöty yhteen. Olisi ehdottomasti tyhmää, jos emme ensi vuonna lähtisi voittoa puolustamaan. Tämä on hauska tapahtuma koulun ohessa. Olisin odottanut, että täällä olisi ollut enemmän omankin sarjan kavereita pelaamassa, mutta naamatuttuja kentällä kyllä näkyi.

Hyria on tyttöjen mestari
Tyttöjen sarjassa monessa joukkueessa oli mukana monia sarjapelureita, mutta mukaan mahtui myös ensikertalaisia, joiden lajiharjoittelu oli käynnistynyt syksyllä koulun joukkueessa. Tyttöjen sarjassa paikkoja finaaliin haettiin myös alkukierroksella, johon osallistui kaikkiaan 16 joukkuetta.

Lopputurnauksessa mestaruutta yritti uusia Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida. Joukkueen maalilla nähtiin tiuhaa vaihtorulettia, kun maalivahdin tonttia pelaajat vartioivat vuorotellen.

-Ihan hyvältä pelit näyttivät alkulohkossa, kun kaikki pelit voitettiin. Maalivahtina ollaan oltu vuorotellen. Meillä on vähän poissaoloja, kun parilla pelaajalla on mennyt nilkka. Palloa on pistetty liikkeelle hyvin ja pelattu hyvin yhteen. Suurin piirtein kaikki meistä pelaa Kalannin Pallon tyttöjen joukkueessa, kertoo Vilma Vuola Novidasta.

-Täällä on ollut reiluja ja kovia pelejä. Ja salibandya on kiva pelata aina. Jos finaalissa jaksetaan pelata samanlaista peliä, niin varmaan hyvin pärjätään.
Finaalipelissä kohtasivat Hyria ja Novida. Tasaisen pelin käännekohdaksi nousi Novidan pelaajan loukkaantuminen, jonka jälkeen Hyria käänsi pelin vääjäämättömästi voittoon luvuin 5 – 2. Tyttöjen sarjassa pronssimitalit vei OSAO, joka oli Saimaan ammattiopistoa parempi lukemin 2 – 6.

Järvenpää uusi mestaruutensa
Erityisopiskelijoiden mestaruudesta pelasi viisi joukkuetta. Alkulohko pelattiin yksinkertaisena sarjana, jonka tulosten perusteella pelattiin kultaottelu sarjan ensimmäisen ja toisen välillä sekä pronssiottelu kolmannen ja neljännen välillä.

Pronssiottelu oli Luovin eri yksiköiden välinen kamppailu, jossa Oulu voitti Limingan lukemin 0 -5. Kultaottelussa kohtasivat alkusarjan kärkeen sijoittunut Bovallius-ammattiopisto sekä viime vuoden sarjavoittaja Järvenpään koulutuskeskus. Kultaottelussa tahti kuitenkin vaihtui, ja Järvenpää uusi mestaruutensa selvin numeroin 1 – 7.