Poimi parhaat SAKU-toiminnasta

”SAKUstars-tapahtuman sanotaan olevan huumaava, mutta miten sen innostumisen saa välitettyä eteenpäin. Itse innostuin naisten liikuntatreffeistä ja kulttuurivaelluksesta. Talvikisoihin suunnittelimme jo valmentautumista. Päivästä jäi innostumisen tunne, jonka luulen kantavan.
Riikka Vilmi Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
 
 
SAKU järjesti ensimmäiset kaksi yhteyshenkilöiden koulutus- ja verkostoitumispäivää viime keväänä. Koulutukset jatkuvat 16.9. Hämeenlinnassa ja 23.10. Seinäjoella. Koulutuspäivät on suunnattu SAKU-yhteyshenkilöille sekä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita SAKU ry:n toiminnasta ja voisivat toimia yhteyshenkilöinä jatkossa.
 
Koulutuspäivien tavoitteena on tarjota yhteyshenkilöille ja toiminnasta kiinnostuneille ajankohtainen tietopaketti SAKU ry:n toiminnasta, innostaa yhteyshenkilöitä tehtävässään sekä jakaa hyviä käytäntöjä koulutuksen järjestäjältä toiselle. 
 
Toiminta tutuksi
SAKU ry tarjoaa jäsenyhteisöjen opiskelijoille ja henkilöstölle liikunnan kilpailu- ja harrastetoimintaa, opiskelijoiden SAKUstars-kulttuurikilpailut, hyvinvoinnin edistämisen ammatillisia kohtaamisia, tutorkoulutuksia sekä myös paikallista toimintaa oppilaitoksiin kisojen, kampanjoiden ja tapahtumien merkeissä. SAKU ry:n toimintaa voi hyödyntää esimerkiksi oppilaitoksen tyky-toiminnan osana, opiskelijaviihtyvyyden lisääjänä, työ- ja toimintakykyisyyden kehittäjänä, oppilaitoksen yhteishengen kasvattajana ja hyvän fiiliksen tuojana.
 
Koulutus- ja verkostoitumispäivä tarjoaa tuhdin tietopaketin SAKU ry:n toiminnasta, tukea tapahtumien ja palveluiden markkinoitiin sekä innostavia esimerkkejä opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen. Yhteisen koulutussisällön lisäksi yhteyshenkilöt voivat valita itselleen kiinnostavimpia teemoja Hyvinvointitakomoissa, joissa pääsee myös antamaan toiminnan kehittämisideoita SAKU ry:n suuntaan.
 
Koulutuspäivän ohjelma
 
Syksyn alueelliset yhteyshenkilöiden koulutuspäivät
  • 16.9. Hämeenlinna, Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus
  • 23.10. Seinäjoki, Koulutuskeskus Sedu, Koulukatu 41
Kohderyhmä: SAKU ry:n yhteyshenkilöt sekä SAKU ry:n toiminnasta kiinnostuneet
 
Järjestäjät: SAKU ry yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa
 
09.00 – 09.15
Tervetulokahvit
 
09.15 – 11.30
Malleja opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen ja materiaaleja SAKU ry:n toiminnan esittelyyn ja markkinointiin
 
11.30 – 12.30
Lounas
 
12.30 – 14.30
Hyvinvointitakomot
Valittavissa on kolme takomoa alla olevista vaihtoehdoista:
 
Opiskelijaliikunta
Koko vuosi on liikuntavuosi! Ammattiosaajan liikuntavuosi kokoaa omalla paikkakunnalla opiskelijoita kokeilemaan uusia lajeja liikuntatunneilla, asuntolassa tai kerhoissa. Aktiivisuus on voittajan tärkein mittari. Toteutus tutuksi ja ideasi lentoon!
 
Esittelyssä Sportyfly Oy:n Sportyplanner-kuntosalipalvelu, joka mahdollistaa vaivattoman tavan kuntosaliohjaukseen. Opettajalle palvelu tarjoaa oivan välineen välittää opiskelijalle tietoa muun muassa terveellisestä ruokavaliosta ja kuntosaliharjoittelun aloittamisesta sekä luoda henkilökohtaisia harjoitusohjelmia.
 
Työyhteisöliikunta
SAKU ry edistää henkilöstön hyvinvointia liikuntakampanjalla sekä kilpailutapahtumia ja koulutustapahtumia järjestämällä. Henkilöstöhyvinvointia edistetään yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa. Aktivoi oppilaitoksesi mukaan verkostoihin ja hyödynnä asiantuntijoiden osaamista oman oppilaitoksesi henkilöstön hyvinvoinnin edistämisessä.
 
Kulttuuri
SAKUstars-kulttuurikilpailut näkyvät valtakunnallisesti kolmen päivän kisatapahtumana vuosittain. SAKUstars-toiminta on kuitenkin myös osa opintoja ja kannustin opintojen hoitamiseen. Takomossa esitellään malleja kisojen hyödyntämiseen opiskelussa sekä tapahtuman järjestäjillä että osallistuvilla oppilaitoksilla.
 
Hyvinvoinnin edistämisen menetelmätori
Arjen arkki –palvelutoiminnan menetelmätorilla esittelyssä ovat hyvinvoivan oppimisympäristön malli, työkykypassi ja Koistisen kuntotesti, tutortoiminta sekä monia muita hyviä käytäntöjä levitettäväksi ja käyttöönotettavaksi.
 
Innostu ja innosta
Kaipaako koulutuspäivänne välipalaksi mukavaa tekemistä? Miten markkinoisin toiminnallisesti SAKU ry:n tapahtumia henkilöstölle ja opiskelijoille? Tehdään ja inspiroidutaan ryhmän yhteishengen kasvattamisesta!
 
14.30 - 15.00
Yhteenvetokahvit
 
Sitovat ilmoittautumiset Hämeenlinnan 9.9. ja Seinäjoen koulutuspäiviin 6.10. mennessä. Koulutuspäivä ruokailuineen on osallistujille maksuton. 
 
 
Kysy lisää:
Sari Mantila-Savolainen
p. 0207 55 1015/ sari.mantila-savolainen@sakury.net