Oulu voitti tyttöjen jalkapallomestaruuden

Tyttöjen jalkapallon mestaria haettiin kuuden joukkueen voimin 26.9. Tampereen Kaupissa suorassa lopputurnauksessa.  Finaaliottelun joukkueita lähdettiin valitsemaan kahdessa alkulohkossa. A-lohkossa Oulun seudun ammattiopisto oli ylivoimainen voittaen puhtaalla pelillä Saimaan ammattiopisto Sampon lukemin 6 -0 ja Koulutuskeskus Sedun lukemin 11 - 0.

Samanlaista ylivoimaa B-lohkossa esitti Savon ammatti- ja aikuisopisto, joka voitti Tampereen ammattiopisto Tredun 6 -1 ja Kokkolan ammattiopiston 5 - 0. Välierissä lohkovoittajien peli jatkui samaa tahtia, joten Tredulle ja Sampolle jäi mahdollisuus kisata pronssisista mitaleista. Tässä ottelussa Tredu oli parempi maalierolla 8 - 3.

Taistelutahdolla finaaliin
Savon ammatti- ja aikuisopiston joukkueessa pelanneet Suvi Sinkkonen ja Helmiina Savolainen kuvailivat joukkueensa edenneen ammattiin opiskelevien mestaruusturnauksissa nousujohteisesti. Ensimmäisellä kerralla ei mitaleista päästy vielä ottelemaan, viime vuonna tuli pronssia ja nyt varmistui paikka finaaliotteluun.

-Finaalista on tulossa varmasti kovin peli. Meidän vahvuutena on hyvä yhteishenki ja kova taistelutahto. Meillä on hyvä puolustus ja hyvä hyökkäys, joten mitä muuta kuin hyvää siitä syntyy. Tavoitteena on tehdä paljon maaleja ja pitää samalla oma pää puhtaana, kuvaavat joukkueensa taktiikkaa Sinkkonen ja Savolainen.

Molemmat pelaajat opiskelevat lähihoitajaksi. Sinkkonen on vasta alkanut opinnot, mutta Savolaisella on opinnoissa jo viimeinen vuosi menossa. Turnaukseen aiemmin osallistunut Helmiina Savolainen saikin tehtäväkseen Savon joukkueen kasauksen.

-Ope sanoi Hemmille, että kasaa turnaukseen joukkue. Yhtään ei olla ennen turnausta yhdessä harjoiteltu, mutta meidän pelaajista viisi pelaa Kuopion Pallokissoissa. Näistä turnauksista ja muistakin lajeista pitäisi olla aiemmin tietoa, Sinkkonen ehdottaa.

Jännitysnäytelmän vei Oulu
Oulun seudun ammattiopiston ja Savon ammatti- ja aikuisopiston välisestä finaalipelistä näkyi heti alkuminuuteilta, että kentällä olivat turnauksen taitavimmat ja kovimmat joukkueet. Ensimmäisen puoliajan alussa Oululla oli muutamia hyviä maalipaikkoja, joissa SAKKY:n maalivahti sai venyä torjunnoissaan. SAKKY pääsi kuitenkin peliin hyvin mukaan. Välillä koviksikin käyneistä otteista näki, että molemmat joukkueet olivat ottelusta voittoa hakemassa.

Ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan rangaistuspotkuilla, joissa Savon ammatti- ja aikuisopiston joukkueen kohtaloksi tuli tappio yhden maalin erolla. Kultamitalit lähtivät ottelusta Ouluun maalierolla 3 - 2.

 

 

 

Tulokset

Kuvagalleria