Mukavia Tarinoita kerrottavaksi golfista

SAKU-golfissa oli käytössä kaksi kenttää: Uusi Tarina, josta pääsivät nauttimaan nais- ja senioripelaajat, sekä miesten ja poikien kilpailun Vanha Tarina, jonka vaikea takaysin loppu on ilmeisesti syystäkin saanut liikanimekseen Bermudan kolmio. Sinne kerrotaan hukkuneen useammankin aloittelevan pelaajan golf-innon, mutta SAKU-golfareilla riitti asennetta haastavan kentän taltuttamiseen.

SAKU-golfit päästiin pelaamaan pääosin poutaisessa mutta viileässä syyssäässä. Savolaiset isännät ja emännät toivottivat vieraat tervetulleiksi kuitenkin niin lämpimästi, että tunnelma oli aamusta saakka aurinkoinen.

Lapsenlapset
menee golfin edelle

SAKU-kisojen ensikertalainen Helena Peräoja Pohjois-Karjalan ammattiopistosta kehui kilpailun jälkeen nimenomaan kisojen tunnelmaa.

– Kierros ei mennyt omaan tasoitukseen, mikä oli tavoitteeni, mutta ei se haittaa. En yleensä tykkää kilpailla, mutta täällä oli mukava olla. Peliryhmässä oli kiva porukka, siinä tuli toisten tsemppausta ja leppoisaa juttelua. Tuli tunne, että tästä uskallan kyllä jatkaa, Peräoja kuvailee ensimmäisen kilpailunsa jälkeen.

Helena Peräoja on jo siirtynyt eläkkeelle, mutta kun Pohjois-Karjalan ammattiopisto Lieksan joukkueeseen tarvittiin vielä yksi jäsen, oli catering-alan opettajana työskennellyt Peräoja ylipuhuttavissa. Alla oli toistakymmentä vuotta golfharrastusta ja kesän aikana pelatut parikymmentä kierrosta.

– Golf on kiva laji, mutta lapsenlapset menevät minulla tärkeysjärjestyksessä edelle. Sen takia ei tule enempää pelattua.

Tarina Golfin väyliä Nurmeksessa pääosin pelaava Helena Peräoja piti haastavina.

– Kentässä oli aika paljon kaltevuuksia, mikä oli minulle hankalaa. Lisäksi griinit olivat hiekkojen takana. Kokemus oli kuitenkin positiivinen, luulen että lähden kisoihin toistekin.

Golfia aamusta iltaan

Jos Helena Peräojalla golf on ollut kesäaikatauluissa vasta kakkonen lastenlasten jälkeen, löytyi opiskelijasarjasta golf-intoilija, jonka kalenteriin merkitään ensin golf ja tehdään sitten muuta, jos keritään. Pirkanmaan ammattiopiston Mikko Lahtinen kertoo käytännössä asuneensa kesän ajan golfkentällä.

– Aamulla menin heti kentälle ja pois lähdin vasta illalla. Kesän aikana on tullut pelattua useampi sata kierrosta, Lahtinen laskeskelee.

Kolmannen vuoden kokkiopiskelijalle golf ei ole kuitenkaan liian vakava asia.

– Tämä on hyvä urheilulaji, leikkimielinen. Pelaan paljon ja tasoitus tippuu jos tippuu. Välillä käyn myös kisoissa, mutta harrastan kuitenkin muutakin kuten sählyä.

SAKU ry:n kisoissa Mikko Lahtinen oli toista kertaa. 11 vuotta lajia harrastanut Lahtinen oli kierrokseensa ja tulokseensa (91) tyytyväinen.

– Kenttä oli haastava mutta mukava. Erityisesti griinit olivat haastavia, tamperelainen totesi ja alkoi keskittyä viikonlopun seuramestaruuskisoihin. Aamusta heti kentälle, totta kai!

TULOKSET

KUVAGALLERIA