Loistava sää helli talvikisailijoita

Henkilöstön ja opiskelijoiden talvikisat kisattiin 15. - 16.3. loistavan aurinkoisessa talvikelissä Sastamalassa ja Nokialla. Kisojen pääpaikkana toimi Vinkin vapaa-ajankeskus, jossa suoritettiin hiihdot, sulkapallo ja miesten B-sarjan sähly. Lisäksi sählypeleissä järjestystä ratkottiin Vammalan ammattikoululla ja Vexve Areenalla. Henkilöstölle tarjolla oli koko lajivalikoima, kun taas opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua hiihtoon ja sulkapalloon.

Hiihdoissa laduilla nähtiin jälleen monta urakoijaa, jotka mahduttivat kahden päivän kisaohjelmaan perinteisen ja vapaan matkat, sprintin ja parhaimmillaan vielä luistelu- ja sprinttiviestit. Ylä-Savon ammattiopiston kahdentoista osallistujan joukkue jakautui talvikisoissa puoliksi hiihtoon ja sulkapalloon. Talven ensimmäisen kisastartin jälkeen Jukka Ikonen oli hiihtoonsa tyytyväinen.

-Hiihto tuntui mukavalta tänään. Tuntui, että kohtuullisen hyvin pysyin kovempien hiihtäjien perässä. En ole hiihdon kilometrejä merkkaillut, mutta arvioisin, että 400 - 500 kilometriä on tullut talven aikana hiihdettyä. Kotipihasta pääsen ladulle, josta voi vaikkapa 40 kilometrin lenkin hiihtää. Latu on ollut koko talven hyvässä kunnossa.

-Kisaladut olivat mukavasti hiihdettäviä latuja. Matkalla ei ollut mitään jyrkkiä nousuja, mutta vaihtelua oli näihin kisoihin aivan riittävästi, arvioi Jukka Ikonen.

Hiihdosta potkua maastojuoksuun
Ylä-Savon ammattioppilaitosta edusti myös rakennusalalla opiskeleva Joni Kumpulainen, joka hiihti B-sarjassa eli alle 18-vuotiaiden sarjassa. B-sarjassa poikia kisaladuille lähti kolme hiihtäjää.

-Juoksua harrastan enemmän kuin hiihtoa. Tavoitteenani on jälleen olla mukana SM-maastojuoksuissa keväällä. Hiihdossa minulla ei ole kilpailullisia tavoitteita, mutta se on hyvä harjoittelumuoto. Polviahan siinä säästää.

-Kilpaileminen on mukavaa, sillä sitä vartenhan sitä harjoitellaan. Isäukon jäljillä olen hiihtoon ja yleisurheiluun lähtenyt mukaan. Ammattiin opiskelevissa ei ole paljon yleisurheilun tai hiihdon harrastajia, jääkiekko ja jalkapallo keräävät opiskelijoista suurimman osan, kertoo Kiuruveden Urheilijoita edustava Joni Kumpulainen.

Sählyn sekasarjassa 18 joukkuetta
Talvikisojen suosituin laji oli sähly, jossa miesten A-sarjaan, miesten B-sarjaan ja sekasarjaan osallistui yhteensä 34 joukkuetta. Joukkueista yli puolet pelasi sekasarjassa, jossa voittajaa haettiin neljässä lohkossa. Suunnitelmissa on, että tämän vuoden tulosten perusteella joukkueet jaetaan A- ja B-sarjoihin. Jaolla kahteen sarjaan tavoitellaan entistä tasaisempia otteluita.

Finaalissa kohtasivat Ammattiopisto Tavastia ja Oulun seudun ammattiopisto/ Kaukovainio. Tarkalla syöttöpelillä finaalia hallitsi Tavastia, joka vei voiton lukemin 6 - 1. Koko finaalipelin ja samalla koko turnauksen kentällä pelasivat joukkueen ainoat naiset Minna Koskela ja Eerika Ketonen.

-Ihan reilu ja ansaittu voitto tämä oli. Eniten jännitti ehkä ennen Kpedua vastaan pelattua peliä.  Ohjeet otteluissa olivat kuitenkin hyviä, niillä pystyi olemaan oikeassa paikassa. Meille tämä oli ensimmäinen voitto sekasarjassa, iloitsee Minna Koskela.

Ottelun jälkeen naiset saivat kilvan kehuja pelitaidoistaan. Yksi parhaista kehuista taisi tulla finaalivastustajan joukkueesta: Pelissä oli naisten perässä mentävä sääntöjen rajamailla ja kolisteltavakin, kun naispelaajat olivat niin hyviä.

-Otteluissa oli tosi hyvä henki ja mukavia joukkueita. Hyvä joukkuehenki teki meistä ykkösen tänään. Syötöt onnistuivat myös hyvin, kertaa Eerika Ketonen otteluita.

-Näitä turnauksia ihan odotetaan. Tänne lähdetään mielellään ja joukkue turnaukseen halutaan millä hinnalla tahansa kasaan, kuvaavat Ketonen ja Koskela.

Tulokset

Sähly

Uinti

Sulkapallo

Hiihto (tulossa)

Kuvagalleria