Liity mukaan ammatillisen koulutuksen hyvinvointivirtaan!

Valtakunnallinen Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikko innostaa toimintaan ammatillisissa oppilaitoksissa jälleen viikolla 40. Teemaviikon aikana koulutuksen järjestäjien tapahtumissa nostetaan terveyden, viihtyvyyden ja turvallisuuden teemoja opiskelijoita kiinnostavalla ja toiminnallisella tavalla esille. Viime syksynä tapahtumien virtaan lähti mukaan 52 ammattioppilaitosta, joissa opiskelijoita kohdattiin koulutuksen järjestäjiltä saatujen tietojen mukaan 18 000.

Kussakin oppilaitoksessa teemoja painotetaan oman oppilaitoksen opiskelijoiden tarpeet huomioiden. Tapahtumien koko ja toteuttamistapa vaihtelevat myös järjestäjien ja tarpeen mukaan. Teemapäivän sisältö voi yhtä hyvin olla koko oppilaitoksen opiskelijoille suunnattu hyvinvoinnin messupäivä kuin tiettyyn aiheeseen ja tietylle ryhmälle rajautuva teemapäivä. Tarve ja tekijät ratkaisevat.

Suomen vahvin ammattiala -kisa haastaa ammattialat osallistumaan
Teemaviikon kilpailussa ovat tällä kertaa puntarissa ammattialojen väliset voimasuhteet, jotka mitataan köydenvetokisassa kahdeksan henkilön joukkuein, joissa jokaisessa tulee olla vähintään kaksi tyttöä tai poikaa. Paras ammattiala korjaa kisasta 10 pistettä ja kymmenes yhden pisteen.

Oppilaitos voi palkita myös oman vahvimman alansa. Suomen vahvin ammattiala löytyy laskemalla yhteen kaikkien mukana olevien ammattioppilaitosten pisteet. Laittakaa kisa pystyyn ja kootkaa koko toimipisteen väki kannustamaan omia ammattialojaan. Köydenveto sopii hyvin vaikkapa opiskelijakunnan tai tutoreiden järjestämäksi. Tarkemmat kisaohjeet postitamme teemaviikon yhteyshenkilöille.

Vahvimman ammattialan teemaa voi hyödyntää myös muilla terveyden, turvallisuuden tai viihtyvyyden pisteillä: Kasvatatko elämäsi valinnoilla Suomen vahvinta habaa vai vahvinta vyötäröä. Vahva uskaltaa sanoa ei! Vahvasti savuton. Vahva on heikommankin kaveri…

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan!
Tämän vuoden tapahtumien virtaan on jo ilmoittautunut 25 koulutuksen järjestäjää. Mukana olevien toimipisteiden varmistaminen on vielä kesken, mutta ilmoittautumisten perusteella tapahtumia valmistellaan 53 ammattioppilaitoksessa.

Jos ammattioppilaitoksesi ei vielä ole ilmoittautunut teemaviikolle, niin vielä ehtii mukaan. Ilmoita itsesi yhteyshenkilöksi heti osoitteeseen sari.mantila-savolainen@sakury.net, niin laitamme tarvittavia lisätietoja tulemaan.

Tervetuloa mukaan vahvistamaan ja nostamaan esille ammatillisessa koulutuksessa tehtävää hyvinvointityötä yhdessä!