Liikuntakampanjan ”liekeissä”

Askella amikseen -liikuntakampanja kuljettaa tiimejä tällä kertaa Suomen kartalla amiksesta amikseen. Reitti starttasi Kuerkievarista, joka on tuttu ammatillisen koulutuksen kohtaamispaikka Äkäslompolossa. Suunnaksi Lapista otettiin Kokkola, jossa järjestettiin 1. - 2.9. henkilöstön kesäkisat.

Kesäkisoissa julkistettu etappikisa kutsuu tiimit tällä viikolla tanssiin, laittamaan jalalla koreasti ja rentoutumaan hyvän musiikin ja ystävien seurassa. Taivutteko tangoon, syöksyttekö salsan tahteihin vai osallistutteko tanssitunnille, raportit toteutetusta etappikisasta tulee kirjata SAKU ry:n Facebook-sivulle 10.9.2012 klo 12.00 mennessä.

-Tanssihaaste syntyi Forssellin Markun alkuideasta. Tanssi sopii mitä mahtavimpana liikuntana hyvin haasteeksi. Tanssi on monipuolista ja kokonaisvaltaista, innostaa kesäkisoissa letkajenkkaan osallistujia houkutellut Leila Keski-Oja.

Ultramoderni viisiottelu Tavastia Games
Liikuntakampanjan askeleita keräävä kokonaiskilpailu etenee koko kampanja-ajan. Joka torstai pääsemme tutustumaan aina uuteen, yhteen koulutuksen järjestäjään. Samalla aukeaa myös koulutuksen järjestäjän suunnittelema etappikisa, joka haastaa tiimejä edelleen vauhdittamaan askeleiden keräämistä ja liikkumaan yhdessä.

Ensi viikon haasteessa pääsemme uudelleen kesäolympialaisten tunnelmaan. Koulutuskeskus Tavastiassa haaste kokoaa ensi viikon perjantaina talon tiimejä ja koko henkilöstöä Tavastia Games -kisoihin.

-Kaffepöydässä pohdittiin kampanjan etappikisaa ja Piia Wallin heitti ajatuksen kesäolympialaisista. Hämeenlinna on toinen kaupunki, jossa meillä on kesäolympialaisia järjestetty. Lajina Hämeenlinnassa oli nykyaikainen viisiottelu. Tavastia Games tarjoaa nyt ultramodernin viisiottelun, kuvailee Koulutuskeskus Tavastiasta Antti Punkari.

Tavastia Games -kisojen lajit ovat miekkailu, juoksu, uinti, ammunta ja ratsastus. Ultramoderni toteuttaminen on lisännyt lajien luovuutta. Esimerkiksi perinteinen maastojuoksu tehdään jämptijuoksuna, jossa ensin arvioidaan Ahvenistonjärven kiertämiseen kuluva aika ja sitten tähdätään arvioituun loppuaikaan.

-Henkilöstöpäivän lisäksi järjestämme ensi viikolla toimintaa myös opiskelijoille. Tiistaina opiskelijat pääsevät testaamaan rodeohärkää, keskiviikkona frisbeegolfia ja torstaina reaktioseinää.

Savo on ”liekeissä”
Liikuntakampanjassa mukana olevat tiimit voivat vertailla askelmääriään tiimien välisellä TOP-listalla. Kaikkien tiimien askeleet kerätään taas koulutuksen järjestäjien väliseen TOP-listaan, joka paljastaa minkä koulutuksen järjestäjän henkilöstö liikkuu eniten.

Koulutuksen järjestäjien TOP-listalla ensimmäisten päivien aikana karkumatkalle on lähtenyt Savon koulutuskuntayhtymä. Tiimit Savossa ovat keränneet yli 500 000 askelta listalla kakkoseksi sijoittuvaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymää enemmän. Savossa tiimejä on kampanjaan kirjautunut jo 29.

-Liikuntakampanjan alku on ollut ihan huikea. Henkilöstösuunnittelija Minna Määttä on talossa organisoinut tiedotuksen loistavasti. Meillä on nyt 29 joukkuetta, joiden ensikertalaisille olemme hankkineet askelmittarit. Viime vuonna mittareita jaettiin 200 kappaletta ja nyt tarvittiin 230 lisää, kertoo henkilöstösuunnittelija Arja Pihavaara.

Askelmittareiden jaon lisäksi Savossa kampanja sai vauhtia kuntayhtymän johtajan lehdessä henkilöstölleen esittämästä haasteesta. Hyväksi tavaksi on koettu myös joukkueiden nimeäminen siten, että jokaisen joukkueen nimen eteen on laitettu tunnusmerkiksi SAKKY.  Etuliitteestä on helppo omat joukkueet tunnistaa.

-Viime vuoden liikuntakampanjan jälkeen tuntui jääneen nälkä ja valmius, että ensi vuonna tämä tehdään uudelleen. Jotenkin täällä ollaan ihan liekeissä. Uskon, että meidän tiimit pysyvät kärjessä ja kurovat kaulaa muihin koulutuksen järjestäjiin edelleen, lupaa Pihavaara.

Lisätiedot kampanjasta