Liikkeelle lähde - askeltamaan amikseen

Askella amikseen -liikuntakampanja kannustaa ammatillisen koulutuksen väkeä liikkeelle jo neljättä kertaa. Avaruuden valloituksen, aikamatkan ja Ranskan ympäriajon jälkeen reittimme kiertää ympäri Suomea. Kampanja-aikana, 3.9. - 28.10.2012, vierailemme virtuaalisesti kahdeksalla koulutuksen järjestäjällä. Askeleiden keruun lisäksi luvassa onkin kollegojen suunnittelemia viikoittaisia etappikisoja innostamaan yhdessäoloon ja liikkumiseen!

Liikuntakampanja kannustaa osallistujia lisäämään liikuntaa arkeensa kävellen, hölkäten tai pyöräillen. Liikuntakampanjan perusidea on tuttu aiemmista kampanjoista: tiimimuotoisessa kisassa kootaan koulutuksen järjestäjän henkilöstöstä enintään kymmenen osallistujan tiimit, jotka kokoavat mahdollisimman ison yhteisen liikuntapotin. Suoritukset käydään rekisteröimässä kampanjasivuilla, jossa voi seurata myös kisan etenemistä.

Liikuntakampanjan suorituksia voi merkitä kahdella tavalla: käveltyinä/juostuina askelina tai pyöräiltyinä kilometreinä. Sivusto muuttaa pyöräillyt kilometrit automaattisesti askeliksi kaavalla, jossa 20 kilometriä pyöräilyä vastaa 10 000 askelta.
 

Tavoitteena 10 000 askelta päivässä
Tiimit voivat kampanjan aikana seurata omaa etenemistään kampanjasivustolla osoitteessa www.liikkeelle.net.  Päivittäinen tavoiteaskelmäärä, 10 000 askelta, perustuu yleisiin terveysliikunnan suosituksiin. Tiimin seurantakuva kertoo, kuinka terveysliikunnan tavoitteen täyttyminen viikon aikana omalta tiimiltä onnistuu. Tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, jos vähintään kahdeksan henkilöä kerää 10 000 askelta päivässä.

Kaikkien tiimien keräämiä askelia voi verrata keskenään TOP-listalla, joka paljastaa kovimmat askelien kerääjätiimit. Koulutuksen järjestäjien väliseltä TOP-listalta voi taas seurata, kenen tiimit keräävät suurimman, yhteisen askelpotin ja kenellä on aktiivisimmin liikkuva henkilöstö!

Innostu etapeista
Askella amikseen -liikuntakampanjan askeleita keräävä ja mittaava kokonaiskilpailu etenee koko kampanja-ajan. Reitti etenee ympäri Suomea ja reitin varrella pääsemme tutustumaan viikoittain yhteen ammatillisen koulutuksen järjestäjään. Joka viikko on luvassa myös koulutuksen järjestäjän suunnittelema etappikisa, joka haastaa tiimejä innostumaan ja innostamaan myös muuta henkilöstöä askeltamaan ja liikkumaan yhdessä.

Liikuntakampanjan koko reitti selviää vasta otettujen askelien myötä. Jos kuitenkin tunnet hyvin ammatillisen koulutuksen järjestäjät ja paikkakunnat, niin osallistu kisaan ja arvaa reitti vihjekuvien ja -tekstien perusteella. Tutustu vihjekuviin ja -teksteihin kampanjasivuston auettua ja lähetä veikkauksesi viimeistään 6.9. mennessä. Oikean reitin tietäjä palkitaan puisella Suomi-leikkuulaudalla herkkuineen. Jos oikean reitin tietäjiä on useampia, niin palkinto arvotaan oikean vastauksen jättäneiden kesken.

3.9. ollaan jo liikkeellä
Askella amikseen -liikuntakampanjan askelien keruu käynnistyy maanantaina 3.9.2012. Kampanjasivusto osoitteessa www.liikkeelle.net avautuu tutustumista, tiimien perustamista ja reittiveikkausta varten jo 27.8.

Kun olette koonneet kasaan enintään kymmenen osallistujan tiimin, niin tiimin perustaja voi käydä rekisteröimässä itselleen käyttäjätunnuksen ja kutsua sähköpostilla tiimin muut jäsenet joukkoon mukaan. Eikä verryttelyäkään koitokseen kannata unohtaa. Hyvän mahdollisuuden yhteisen liikunnan käynnistämiseen tarjoavat esimerkiksi SAKU ry:n kesäkisat Kokkolassa 1. - 2.9.!

Liikuntakampanja on käynnissä 3.9. - 28.10.2012. Kampanja-aikana kerättyjä askeleita voi merkitä sivustolle 31.10. asti.

Osallistujan muistilista
Kampanjasivuilta www.liikkeelle.net tulee löytymään kampanjan tarkemmat säännöt ja ohjeet kampanjaan osallistumiseen. Tässä kuitenkin kampanjan perusasiat pähkinänkuoressa:

  • Kampanja on käynnissä 3.9. - 28.10.2012.
  • Kampanjasivusto avautuu 27.8. ja kampanja-ajalla kerättyjä askelia voi merkitä 31.10. klo 23.59 asti.
  • Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö.
  • Kokoa enintään kymmenen hengen tiimi - mitä enemmän osallistujia, sitä enemmän askelia ja kilometrejä! Tiimi kootaan oman koulutuksen järjestäjän sisältä.
  • Ensin yksi tiimin jäsenistä käy tekemässä itselleen käyttäjätunnuksen kampanjasivuilla ja perustamassa tiimin. Tiimin perustaja voi kutsua tiiminsä jäsenet mukaan lähettämällä heille kutsun kätevästi suoraan sähköpostiin! Muut tiimin jäsenet rekisteröityvät kampanjasivun käyttäjiksi ja liittyvät perustettuun tiimiin. (Jos sinulla on jo olemassa oleva SAKU-avain, niin voit käyttää sitä liikkeelle.net-sivustolla.)
  • Tarkemmat rekisteröitymis- ja kirjautumisohjeet julkaistaan kampanjasivuilla.
  • Kun tiimi on kasassa, niin on itse asian eli liikkeen aika. Ota päivittäiseksi tavoitteeksi 10 000 askelta tai 20 kilometriä päivässä (tai näiden yhdistelmä). Kirjaa aktiivisuutesi (askeleet tai kilometrit) kampanjasivulle. Muista myös hyödyntää kollegojen kehittämiä etappikisoja, jotka viikoittain tarjoavat lisäideoita omaan, tiiminne ja välillä laajemmankin joukon liikkumiseen.
  • Kampanjan päätyttyä tiimejä ja koulutuksen järjestäjiä muistetaan pienillä palkinnoilla aktiivisuuden perusteella. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan lisäpalkintoja. Reittiveikkauksessa oikean reitin tietäjä palkitaan puisella Suomi-leikkuulaudalla herkkuineen. Mikäli oikean reitin tietäjiä on useampia, niin palkinto arvotaan oikean vastauksen jättäneiden kesken. Reittiveikkaukseen tulee vastata 5.9. mennessä.
  • Kampanjan tärkein palkinto, lisääntynyt arkinen aktiivisuus, on jälleen tarjolla kaikille osallistujille!

 Tutustu askelmittaritarjoukseen