Kunnon seitsenottelussa käynnistyy loppukiri

Kunnon seitsenottelussa liikuntaminuutteja kerää kaikkiaan 205 tiimiä, joissa liikkujia on hieman yli 2 000. Rentosarjassa suorituksia keräävät kaikki tiimit ja Kilpasarjassa liikuntaminuuttejaan seuraa 94 tiimiä. Suorituksia on kampanjan aikana kirjattu yli 51 000. Kun kaikkien osallistujien keräämät liikuntaminuutit lasketaan yhteen, niin eri lajeissa liikuntaa on kerrytetty 3 169 720 minuuttia. Eniten suorituksia on kerätty kävelystä ja sauvakävelystä, toiseksi eniten minuutteja on kertynyt reippaasta hyötyliikunnasta ja kolmanneksi nousevat pyöräilylajit.

Viisi ”tähtitiimiä”
Kampanjan viikoittainen liikuntatavoite, 2,5 tuntia liikuntaa vähintään kahdeksan osallistujan toteuttamana, on osoittautunut yllättävän kovaksi. Viikkotavoitteen joka viikko on saavuttanut viisi tiimiä: Piippolan pirteät Jokilaaksojen koulutus-kuntayhtymästä, Keudalaiset yli rajojen Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä, HepTavastia Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta, Rennot Halkkarit Oulun seudun koulutuskuntayhtymästä ja Sataedun kuntoilijat Satakunnan koulutuskuntayhtymästä. Viisi onnistunutta viikkotavoitetta itselleen on kirjannut neljä tiimiä. Tilanne voi vielä jonkin verran elää viime viikon osalta, kun suorituksia voi merkitä seitsemältä edelliseltä päivältä.

Yksi tiimikohtaisen terveysliikunnan suosituksen viikoittain tavoittaneista joukkueista on Oulun seudun koulutuskuntayhtymän Rennot Halkkarit. Tiimin osallistujien valinnassa avainsanana oli nopeus.
 
-Tiimikutsu laitettiin hallintoyksikön ja kuntayhtymän palveluiden väelle, joista kymmenen nopeinta valittiin tiimiin. Rennosti on pyritty kampanjaan osallistumaan. Viikkohaasteet olemme toteuttaneet yhtä lukuun ottamatta kaikki. Haasteet ovat olleet mukavia, yhteisöllisiä ja mahdollisia toteuttaa aika näppärästi työpäivän yhteydessä esimerkiksi lounastauon happihyppelynä, kertoo Halkkareista Henna Väisänen.

Kunnon seitsenottelussa tavoitellaan 2,5 tunnin viikoittaista liikuntamäärää. Tiimin terveysliikunnan tavoite toteutuu, kun vähintään kahdeksan osallistujaa saa oman viikoittaisen tavoitteen täyteen.  

-Tavoite on aika helppo saavuttaa, ei se ole mikään mahdoton määrä. Tavoite tulee täyteen, jos vaikkapa pyöräilee työmatkoja tai kävelee kauppareissuille. Pienistä puroista liikuntaa voi kerätä kasaan ison virran.

-Halkkarit yrittää mennä loppuun asti samalla tyylillä. Viimeinenkin viikkohaaste vielä ponnistetaan varmaan kasaan, vaikka pientä hyytymistä on näkynyt. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan myös seuraavia kampanjoita. Meille sopisi kampanja, jossa mukana olisi enemmänkin tiimissä väkeä, ehdottaa Väisänen.

RaKin pikakiitäjät kärjessä
Kilpasarjassa kovinta tahtia pitää yllä RaKin pikakiitäjät Päijät-Hämeen koulutuskonserni-kuntayhtymästä. Tähän aamuun mennessä pikakiitäjät ovat keränneet liikuntaminuutteja 1183 h 40 min. Toisena tiiminä kiiruhtaa Hyria koulutus Oy:n Hyrian Reippaat 961 h 30 min. Kolmantena on Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän tiimi Hanuri ratkaisee, jonka saldo on 943 h ja 10 min.

Kuva: Henna Väisänen/Rennot Halkkarit