Hyvinvointivirtaa-teemaviikkoa vietetään viikolla 40

Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu oppilaitoksissa kaikille. Asian tärkeyden esille nostamiseksi järjestetään syksyllä 2014 ammatillisessa koulutuksessa viidettä kertaa Hyvinvointivirtaa-teemaviikko viikolla 40. Hyvinvointivirtaa-teemaviikko antaa mahdollisuuden ryhmäyttää opiskelijoita opintojen alussa, tarjoaa luontevan väylän opiskelijoille ja henkilöstölle tutustua toisiinsa sekä tuo myönteisellä tavalla esille ammatillisessa koulutuksessa toteutettavaa hyvinvointityötä.
 
Hyvinvointivirtaa-teemaviikolla kannustetaan opiskelijoita toiminnallisesti kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiinsa sekä tekemään hyvinvointia edistäviä valintoja. Teemapäivä oppilaitoksessa voi tarkoittaa esimerkiksi hyvinvointimessuja, liikuttavaa tapahtumaa, testipisteitä, savuttomuuden tukemista tai työpajoja. Tavoitteena voi olla pieniä tai suuria hyvinvointitekoja, oman oppilaitoksen tarpeet huomioiden. Tapahtuman voi keskittää yhdelle päivälle tai ripotella toimintaa koko viikolle.
 
 
 
Ideoita yhteistyökumppaneilta
SAKU ry koordinoi Hyvinvointivirtaa-viikon teemapäiviä. Teemapäivä oppilaitoksessa voi tarkoittaa esimerkiksi hyvinvointimessuja, liikuttavaa tapahtumaa, testipisteitä, savuttomuuden tukemista tai työpajoja. Tavoitteena voi olla pieniä tai suuria hyvinvointitekoja, oman oppilaitoksen tarpeet huomioiden. Tapahtuman voi keskittää yhdelle päivälle tai ripotella toimintaa koko viikolle.
 
Tietoa teemaviikosta sekä ideoita ja toimintamalleja ammattiopistoissa toteutetuista hyvistä käytänteistä löytyy osoitteesta http://arjenarkki.fi/tyokykypassi/hyvinvointivirtaa. Sivuilla esitellään myös teemaviikon yhteistyökumppaneiden kokonaisuuksia, joita voi teemaviikolla tilata omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi. Teemaviikon yhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna SAKU ry, EHYT ry, Liikenneturva, KKI-ohjelma, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry, Nuorten Akatemia ja Väestöliitto. 
SAKU ry:n henkilöstö liikkuu ammattioppilaitoksissa viikolla 40 kolmella teemalla. Ilmoittautumislomakkeen kautta voi tiedustella oppilaitokseen esittelypisteeksi joko cafeta ja häkämittausta, voimacrossia tai opiskelijoiden toteuttamaa työ- ja toimintakyvyn testipistettä. 
 
Ehdota Hyvinvoinnin rakentajaa
Ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja palkitaan toista kertaa syksyllä 2014. Oppilaitoksen hyvinvoinnin rakentaja voi olla esimerkiksi hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä yhtä hyvin henkilöstöstä tai opiskelijoista. 
 
Löytyykö oppilaitoksestanne etsimämme henkilö? Esityksen Hyvinvoinnin rakentajasta 2014 voi tehdä lomakkeella tai lähettämällä tiedot sähköpostilla osoitteeseen sari.mantila-savolainen@sakury.net 
viimeistään 17.9.2014 mennessä.  Ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja julkistetaan viikolla 40 ja palkinto luovutetaan sovitussa tilaisuudessa.