Henkilöstökampanja pistää taas Liikkeelle

Terveysliikunnan suosituksen mukaiseen liikuntamäärään kuuluu reipasta kestävyyskuntoa parantavaa liikuntaa 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa parantavaa liikuntaa kaksi kertaa viikossa. Tavoitteen saavuttamiseen riittää siis vajaan puolen tunnin reipas liikunta päivässä.

Liikuntaa kartoittaneissa tutkimuksissa on todettu meidän suomalaisten jäävän tästä tavoitteesta reippaasti. Kunnon seitsenottelu haastaa tiimien osallistujat sysäämään omalta kohdaltaan alhaiset keskiarvotulokset historiaan ja liikkumaan vähintään terveysliikunnan suosituksen mukaisesti.

Liikuntaan käytetyn ajan lisäksi myös teholla on merkitystä. Terveysliikunnassa saa hengästyä ja hikoilla. Työllistää sydäntä ja pistää veren kiertämään. Nyt haetaan liikunnasta tehoa omaan jaksamiseen ja hyvään oloon!

Miten mukaan?

Kampanja on käynnissä 2.9.-27.10.2013. Ennen kampanjan alkua on aika kasata oma, enintään 10 hengen tiimi. Tiimin pääsee luomaan ja käyttäjätunnukset rekisteröimään kampanjasivuilla www.liikkeelle.net 26.8. alkaen.

Kannattaa puhuttaa mukaan mieluummin täydet kymmenen osallistujaa, mutta jo kahdeksan tiimiläisen suorituksella on mahdollista saavuttaa tavoitetulos. Valitkaa tiimillenne yhteyshenkilö, joka rekisteröi itselleen käyttäjätunnuksen, perustaa tiimin ja kutsuu muut tiimiläiset mukaan lähettämällä heille kutsun sähköpostiin. Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö, ja tiimit muodostetaan oman koulutuksen järjestäjän henkilöstöstä.

Rentosarjaan vai Kilpasarjaan?

Liikuntaminuuttien keräys alkaa 2.9.2013. Jokaisen tiimiläisen tavoitteena on kerätä terveysliikunnan suosituksen mukainen liikuntamäärä: reipasta kestävyysliikuntaa 2 tuntia ja 30 minuuttia sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa parantavaa liikuntaa kaksi kertaa viikossa. Minimissään suorituksen voi tehdä kymmenen minuutin mittaisina suorituksina. Näillä suorituksilla tiiminne tavoittaa Rentosarjan tavoitteen: terveysliikunnan suosituksen täyttymisen!

Jos tiiminne on kilpailuhenkisempi ja tulostaulukot ovat teille yksi liikunnan suola, niin silloin tiiminne kannattaa osallistua myös Kilpasarjaan. Kaikki kampanjan tiimit ovat automaattisesti mukana Rentosarjassa, mutta Kilpasarjaan osallistuminen pitää vahvistaa viimeistään kahden viikon sisällä kampanja-ajan käynnistymisestä. Kilpasarjassa lasketaan kaikki tiimiläisten liikkumat minuutit, ja jokainen minuutti vie tiimiä kohti Kilpasarjan kärkitilaa.

Rentosarjassa mukavien palkintojen arvontaan osallistuvat kaikki tiimit, jotka ovat saavuttaneet terveysliikunnan suosituksen mukaisen liikuntamäärän vähintään seitsemän kampanjaviikon aikana. Kilpasarjassa palkinnoille nousevat eniten liikuntaminuutteja keränneet tiimit.

Rennosti vai kilpaillen kohti tärkeintä palkintoa eli hyvää oloa? Päätös on tiiminne!

Bonusta yhdessä tekemisestä

Alle puolen tunnin päivittäinen liikunta on kaikille mahdollinen tavoite. Ja tavoitteen saavuttaminen helpottuu tiimin kannustuksella ja yhteisellä tekemisellä. Tarttukaa siis tiiminne kanssa yhteisiin viikkohaasteisiin.

Kunnon seitsenottelu muodostuu seitsemästä viikkohaasteesta, joihin osallistuminen on tietysti vapaaehtoista. Seitsenottelun haasteiden (Voita itsesi, katulajiturnaus, bongauslenkki, rappuralli, taukojumppa-flashmob, geokätköily ja viestikapula) pariin on hauska kerätä kasaan oma tiimi tai vaikka isompikin porukka. Irrottelu haasteiden toteutuksessa on sallittua ja jopa suotavaa! Viikkohaasteet raportoidaan SAKU ry:n Facebook-sivuilla, ja aktiivisille tiimeille on luvassa jälleen mukavia palkintoja.

Kampanjasivu aukeaa 26.8. 

Liikuntaminuuttien kerääminen riittävästi päivittäin/viikoittain on mahdollinen ja oman terveyden kannalta kannustava tavoite. Liikuntaminuutteja voi kerätä myös itselleen mieluisista lajeista, arki- ja hyötyliikuntaa unohtamatta. Mahdollisuuksia on lukemattomia!

Kampanjasivut osoitteessa www.liikkeelle.net avataan 26.8. tutustumista ja tiimien perustamista varten. Silloin kannattaa olla nopea ja perustaa tiimi sadan ensimmäisen joukossa, sillä SAKU ry arpoo tästä joukosta onnekkaimmalle tiimille leffaliput!

KUNNON SEITSENOTTELUN A4-MAINOS

MAINOSBANNERI