Hanna heittäytyi stand up -lavalla

SAKUstars-kisojen Talent-sarja kisattiin Lahden musiikki-opistolla, jonne myös yleisö oli hyvin löytänyt. Sarjan voittoon nousi Etelä-Karjalan ammattiopistosta Eetu Lampi, joka pyöritti tuomarit ja yleisön puolelleen taikatempuillaan. Toiseksi sarjassa nousi lentokentälle sijoitetulla flash mob -esityksellään Keudan ryhmä Dream Travellers. Pronssitila sarjassa meni Haapajärven ammattiopiston ryhmälle Pihkapallit.

Keudan Hanna Lindén nousi esiintymislavalle Talent-sarjassa aivan ensimmäistä kertaa. Lajivalinta tuli ajankohtaiseksi, kun omalta luokalta oli kisoihin muitakin lähtijöitä.

-Opettajamme houkutteli, maanitteli, uhkaili ja kiristi meitä kisoihin. Innostuin itsekin, kun kuulin, että muitakin on lähtemässä. Kuulin juuri, että kaveri selvisi karaokefinaaliin. Itse en osannut tanssia tai laulaa, joten päätin valita lajiksi stand upin, kertoo Hanna Lindén kisamatkalle lähdöstä.

-Minusta on tosi hauska naurattaa muita ja heittää läppää kaveriporukassa. Vitsejä kertoessa testaan rajoja, mihin asti juttua voi viedä eteenpäin.

Yleisö hyvin messissä
Ensiesiintymisestä lavalla Lindénille jäi hyvä mieli. Yleisö lämpeni jutuille ja tuomaristostakin löytyi ”kohtalotoveri”. Samaistumismahdollisuuksia löytyi ainakin nimen, asumispaikan ja tietokoneiden äärellä viihtyvän kumppanin verran.

-Ensin mietin, että mitä ihmettä lähtisi kertomaan. Paljon pyörittelin ajatuksia, joista myös hylkäsin paljon. Lopulta hain juttuja parisuhteen maailmasta. Kiva, että yleisö lähti messiin. Olin tosi yllättynyt. Ensin ajattelin, että vain muutamat tutut takapenkistä lähtevät juttuun mukaan.

-Omaa esitystä en osannut jännittää, mutta kaverin lauluja sitäkin enemmän. Edellä esiintynyt taikuri nosti hyvin jo fiiliksiä.

Tuomarit kannustivat Hannaa lähtemään klubeille kokeilemaan esitysten kantavuutta. Jatkoajatuksiin Hanna suhtautuu rennosti.

-Olin ajatellut, että tämä juttu on one time deal.  En sano jatkojutuille ei, mutta en mihinkään ilmoittaudukaan. Ehkä voisin mennä klubeille kokeilemaan, jos saan jonkin mielenhäiriön, Hanna hymähtää.

Talent-sarjassa erikoismaininnan olisi voinut myöntää myös juontajalle, joka otti lavan haltuunsa silloin, kun sarjassa jouduttiin muutaman poisjäännin takia odottamaan seuraavien esiintyjien vuoroa. Open stage sopi  todella hyvin haasteeksi Talent-sarjan yleisölle.

Kuvagalleriat