Beatboxausta, laulua, stand up -komiikkaa ja sirkusta Talent-lavalla

SAKUstars-kulttuurikilpailujen Talent-kisan aloitti Omnian Tytti Rautiainen show-esityksellään. Vaatetusalalla opiskeleva Rautiainen oli musiikin lisäksi suunnitellut itselleen esiintymisasun ja koreografian.

-Olen itse säveltänyt ja editoinut kappaleen. Lähdin Talent-sarjaan, koska tässä arvioidaan muutakin kuin laulamista, koko show. Tämä oli minulle ensimmäinen kunnon esiintymistilaisuus. Kilpailu on tosi tasokas. Itse olin lavalla ensimmäisenä, joten sain muista esityksistä nauttia paineitta.

Rautiaisen esityksestä huokui herkkyys. Esitykseen uppoutuminen teki vaikutuksen niin tuomareihin kuin yleisöönkin.
-Biisi kertoo oikeista ihmisistä. Biisin nimi Takotsubo cardiomyopathy tarkoittaa särkyneen sydämen sairautta. Tarinassa on tyttö, joka ei uskalla kertoa pojalle tunteistaan ja lopulta joutuu sairaalaan. Tyttö kuolee sairaalavuoteelle tietämättä, että poikakin häntä rakasti.
 

Myönteinen esiintymiskokemus
Tytti Rautiainen kannustaa opiskelijoita nousemaan rohkeasti lavalle. Ensikertalaiselle kokemus kisoista oli myönteinen.

-Täällä saa itsevarmuutta. Suosittelen mukaan lähtemistä ujoillekin henkilöille. Tämä on oikea paikka ihmiselle, joka pitää kulttuurista. Kisat kannattaa kokea.
-Tuomarit sanoivat, että minulla oli rauha esityksessä. Tunnen biisini niin hyvin, että unohdin yleisön välillä kokonaan, kuvailee Tytti Rautiainen.
 

Viehättävä tunnelma
Tuomaristossa asiantuntijana toiminut Janne Kataja piti näkemästään. Esiintyjien lisäksi kehuja Katajalta sai katsomon lämmin tunnelma.

-Kisa näytti hyvältä ja oli tasokas. Lavalla nähtiin katu-uskottavia tyyppejä, jotka uskalsivat nousta rohkeasti lavalle. Esiintyjän täytyy uskaltaa lavalla kohdata yleisö. Toisaalta huomasi, että yleisö tuli tänne rakastamaan esiintyjiä. Tunnelma oli viehättävä. Kaikista esiintyjistä löytyi talenttia.

-Esiintyjä altistaa lavalle noustessaan osan omaa persoonaansa. Eri tyylilajien esiintymisiä on vaikea vertailla toisiinsa. Vaikka ykköseksi ei tulisikaan, niin se ei tarkoita, että esiintyjässä ei olisi potentiaalia. Tulokset ovat hetken valintoja, muistuttaa Janne Kataja.