Palloilulajit

Olet täällä

Finaalit huipentavat palloilusarjat

Opiskelijaliikunnassa suurin osanottajamäärä kerätään kokoon mailapeleissä. Paikka salibandyn tai SAKU-sählyn lopputurnauksesta ei irtoa helposti, sillä finaalipaikkaa haetaan alku- ja välisarjoissa yli 2 000 pelaajan voimin. Salibandyn ja SAKU-sählyn finaaleihin pääsee pelaamaan kuusi parasta tyttö- ja poikajoukkuetta.

Tansanialaisen jalkapallon lopputurnaukseen joukkueen voi kasata esimerkiksi omasta luokasta, ammattialoittain, opiskelijakunnasta tai tutoreista. Pelaajien taitotasoa tasoittaa itse tehty jalkapallo. Pallon valmistamiseen tarvitaan sukka, sanomalehtiä, muovikassi ja narua, joista täytetään ja sidotaan kasaan jalkapallo. Muuta ei tarvita, joten karsintapelit tansanialaisen jalkapallon lopputurnaukseen on helppo aloittaa!

Huomaathan, että palloilulajeista koripallo ja beach volley pelataan SAKUgames-tapahtuman yhteydessä.

Päivitetty 28.5.2018.

Valitse laji

Salibandyssä pelataan alueellisia karsintaturnauksia syyslukukaudella 3-4 joukkueen kesken. Sarjaohjelma pyritään tekemään niin, että joukkueiden kustannukset pysyvät mahdollisimman pieninä. Karsintakierroksilla selvitetään parhaat joukkueet Tampereella helmikuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Salibandyssä sarjat ovat tytöille, pojille ja erityisopiskelijoille. Erityisopiskelijoiden sarja pelataan suoraan lopputurnauksena SAKUgames-tapahtumassa.
Futsalissa pelataan tyttöjen ja poikien sarjat. Mestaruudet ratkaistaan tammikuussa Tampereella lopputurnauksessa, jonne mukaan pääsee ilmoittautumalla.
Poikien jalkapallosarja käynnistyy alueellisilla 3-4 joukkueen karsintaturnauksilla, joista parhaat joukkueet (4-6) selviävät lopputurnaukseen. Lopputurnaus pelataan syys-lokakuussa joko ulkona tai sisällä kelien mukaan. Lopputurnauspaikka määräytyy jatkoon selvinneiden joukkueiden perusteella. Tyttöjen turnaus pelataan suoraan lopputurnauksena, mikäli joukkuemäärä pysyy alle kahdeksassa joukkueessa.
Mitä se on? Kyseessä on rento harrasteliikuntatapahtuma, jossa pelataan ”sisäfutista” sekajoukkuein ja itse tehdyllä pallolla. Lähde mukaan vaikkapa tutor-porukalla tai kokoa joukkue esimerkiksi luokkatovereista! Varaa pallon tekoon villasukka, sanomalehteä, muovipussi, narua ja askartelun jaloa taitoa!