Uutiskirje

SAKU ry:n uutiskirje (julkaistu 20.5.2015)

 
 
Kulttuurivaellukselle Helsinkiin
Kerää työporukka mukaan, lähde reissuun kaverin kanssa tai nauti omasta ajasta mukavassa retkiporukassa 1.7. kulttuurivaelluksella Helsingissä. 
Kesän kulttuurivaellus sisältää opastukset Hietaniemen hautausmaalla ja Sinebrychoffin museossa, ajelun maailmanpyörässä, lauttamatkat ja lipun Suomenlinnan kesäteatteriin sekä lounaan ja kahvit ohjelman mukaisesti. Ryhmäteatterin esittämä Valheet ja viettelijät vie katsojat 1700-luvun Ranskan aateliston pukuloiston ja juonittelun maailmaan. 
Ilmoittautumiset kulttuurivaellukselle 26.5. mennessä.
 
Stipendejä aktiivisille nuorille
SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille nuorille. Stipendejä jaettiin tänä keväänä kahdeksantoista.
SAKUstaraksi 2015 valittiin kulttuurikisoissa useassa eri sarjassa osaamistaan osoittanut Tommi Mäntysalo Omniasta. Vuoden sakulainen liikkuja on Saimaan ammattiopisto SAMPOn Santtu Nurmi, joka on toiminut koulujoukkueensa kokoavana voimana monessa eri palloilulajissa. Vuoden tutor Riikka Savela on Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa aktiivinen toimija, joka saa opiskeluyhteisössä myös toiset yhteiseen tekemiseen mukaan.
Onnittelut kaikille stipendin saaneille!
Kesäkisat Haapajärvellä
Kesä on hyvää aikaa treenata kesäkisoihin, jotka järjestetään 5. - 6.9. Haapajärvellä! 
Lajivalikoimassa mukana ovat tuttuun tapaan yleisurheilu, saappaanheitto, suunnistus, petankki ja beach volley. Uutta ovat muun muassa viime hetken lajitreenit perjantaina, jolloin askelmerkit on mahdollisuus hioa viimeiseen tikkiin. Yllätyslajeina päästään testaamaan sukkulaviestiä, traktorinvetoa ja rimagolfia.
Ilmoittautuminen kisoihin on jo avoinna ja viimeistään lajivalinnat tulee tehdä 27.8. mennessä. 
Yleisurheilu ja frisbeegolf yhdessä
Opiskelijoiden yleisurheilun ja frisbeegolfin mestaruuksista kisataan 9.9. Kouvolassa. 
Yleisurheilussa juoksumatkoilla ja kenttälajeissa osallistujat voivat valita A-sarjan (yli 17-vuotiaat) tai B-sarjan (alle 17-vuotiaat). Frisbeegolfissa sarjakseen voi valita joko pro- tai amatööri-sarjan.
Kisat startataan yhteisellä, kuuden osallistujan sukkulaviestillä. Sukkulaviestiin kootaan keräilyjoukkueita niistä oppilaitoksista, joista omaa joukkuetta ei ole saatu kasaan. 
Ilmoittautuminen kisoihin avautuu toukokuun aikana.