SAKU ry:n uutiskirje 8.10.2020

Olet täällä

Hyvinvointipäivät webinaarina

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät on muutettu järjestettäväksi 26.10.2020 webinaarina sekä kuuden työpajan sarjana. Webinaarin teemana on Hyvinvointi kriisi- ja poikkeustilanteissa.

Webinaarissa kuullaan muun muassa psykologian tohtori Tuija Turusen puheenvuoro oppilaitoksen varautumisesta kriisitilanteeseen. Opetusneuvos Kaisa Räty käsittelee oppivelvollisuuden laajentamisen vaatimia panostuksia yhteisöllisyyteen, opiskelijoiden hyvinvointiin ja erilaisiin tukipalveluihin koulutuksen järjestäjillä.

Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden työpajan sarja. Ensimmäinen paja järjestetään tiistaina 27.10. ja seuraavat viitenä peräkkäisenä perjantaina alkaen 30.10. Työpajat starttaavat aina  kello 13. Aiheina ovat muun muassa matalan kynnyksen keinot soveltavan liikunnan järjestämisessä, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen oppilaitoksen hektisessä arjessa ja työkykypassin käyttöönotto.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin ja niin moneen pajaan kuin haluat 19.10. mennessä. Koko paketin hinta on 55 euroa.


Salibandysarja käynnistyy

Opiskelijoiden salibandysarjat startataan viikolla 48. Salibandyssä pelataan tyttöjen ja poikien kilpa- ja harrastesarjat sekä erityisopiskelijoiden sarja. Karsintakierroksilla selvitetään joukkueet maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Erityisopiskelijoiden sarja pelataan suoraan lopputurnauksena.

Ilmoittautuminen tyttöjen ja poikien sarjoihin päättyy 9.10. Erityisopiskelijoiden lopputurnaus järjestetään SAKUgames-tapahtumassa toukokuussa. Tähän sarjaan ilmoittautuminen päättyy 27.4.2021.


 

 

 

Tutorkoulutuksia järjestetään nyt myös verkossa

Tutorkoulutuksia on kahdenlaisia: harraste- ja  liikuntatutorkoulutuksia. Molempia koulutuksia on nyt saatavilla myös verkkokoulutuksina.

Harrastetutorkoulutuksia on saatavilla kaksipäiväisinä. Ensimmäisessä osassa käydään läpi harrastetutortoimintaa oppilaitoksessa, ryhmän ohjaamista ja esiintymistaitoja sekä tutortoiminnan vuosikellon suunnitteleminen. Toisessa osassa aiheina ovat tapahtuman ja harrastetoiminnan järjestäminen. Yhden päivän koulutuksen hinta on 450 euroa ja kahden päivän koulutuksen 600 euroa.

Kaikki koulutukset sisältävät koulutusohjelman suunnittelun, kouluttajan matkakuluineen sekä tutortodistukset opiskelijoille, tutoroppaan tutorvastaavalle sekä koonnin koulutuspäivästä oppilaitokselle.  Lisätiedustelut Elisa Brusilalta.

Sataedun opinto-ohjaajat palkitaan Hyvinvoinnin rakentajina

Hyvinvointivirtaa-viikolla myönnetään myös Hyvinvoinnin rakentaja -nimitys. Vuoden 2020 Hyvinvoinnin rakentajana palkitaan Sataedun opinto-ohjaajien tiimi. Tiimissä on mukana kahdeksan opinto-ohjaajaa, joiden työpanos hyvinvointityön koordinoijina ja kehittäjinä, yhdessä opettajien ja muun henkilöstön kanssa, on keskeinen. Hyvinvoinnin rakentajan palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa ryhmälle.

Hyvinvointivirtaa-viikon  #Amistekeehyvää-kisa on edelleen käynnissä. Hyvää tuottavia tempauksia toteuttaneet opiskelijaryhmät voivat raportoida tempauksista SAKU ry:n Facebook-sivulla. Hienoihin toteutuksiin kannattaa käydä tutustumassa ja valita suosikkinsa, sillä eniten tykkäyksiä lokakuun aikana kerännyt toteutus palkitaan 300 euron lahjakortilla. Lisäksi SAKU ry:n viestinnän kehittämisryhmä palkitsee sykähdyttävimmän tempauksen 300 euron lahjakortilla.